Educatie intima

Totul despre inelul vaginal

Publicat: 21 dec. 2010

Inelul vaginal este un contraceptiv hormonal combinat prezent si pe piata din Romania, care actioneaza la fel ca anticonceptionalele.

Inelul este asemanator cu anticonceptionalele, caci actioneaza prin eliberarea hormonilor estrogen si progestativ, care inhiba ovulatia. Metoda de administrare face insa diferenta intre cele doua produse. Spre deosebire de anticonceptionale, care trebuie luate zilnic, la aceeasi ora, timp de trei saptamani, inelul este mai usor de folosit. Astfel, il introduci in interiorul vaginului si il pastrezi timp de trei saptamani, urmand sa faci apoi pauza timp de o saptamana, perioada in care se instaleaza menstruatia.

Avantaje
1. Nu trebuie sa tii evidenta zilnica, ca in cazul anticonceptionalelor.
2. Inelul contine o concentratie mai slaba de hormoni, care sunt absorbiti rapid, fara sa mai treaca de bariera gastro-intenstinala, cum se intampla la administrarea pilulelor anticonceptionale. Astfel, efectele adverse asociate cu functiile hepatice scad.
3. Inelul actioneaza pe doua cai, in plus fata de inhibarea ovulatiei: reduce motilitatea spermatozoizilor in drumul lor catre uter, dar si posibilitatea implantarii ovulului, pentru ca aduce modificari mucusului cervical si, respectiv, endometrului.

Ca si in cazul anticonceptionalelor, esti protejata de o sarcina si in saptamana de pauza. In a opta zi introduci un nou inel intravaginal si reiei ciclul. Potrivit producatorilor, dispozitivul nu incomodeaza nici in timpul menstruatiei, nici in timpul sexului.

Citeste si:

Contraceptia de urgenta

10 mituri despre contraceptie

5 lucruri care ucid spermatozoizii

Modul de intrebuintare al prezervativului feminin

Implanturile contraceptive sunt mai putin sigure decat se stialoading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit