Stiri medicale

Totul despre iridologie. Vezi la ce boli esti predispus in functie de culoarea irisului

Publicat: 01 feb. 2011
7

„Ochii nu mint niciodata” spune o vorba din batrani, iar pentru pshihologi „ochii sunt oglinda sufletului”. Ochii au atras si atentia medicilor, care au studiat forma si structura irisului, invatand sa citeasca bolile. Asa a aparut iridologia, o metoda folosita de medicina alternativa, care poate diagnostica toate dezechilibrele din organism.

Irisul este considerat o harta a intregului organism, pe el fiind reprezentate toate organele interne si sistemele functionale, insa iridologia nu diagnosticheaza boli sau sindromuri. Ea pune accentul nu atat pe tratarea simptomelor aparute la un moment, cat pe prevenirea imbolnavirii. Iar medicii care „citesc bolile din ochi” vor tine cont in diagnosticarea pacientului de culoarea irisului, dilatarea pupilei si forma si zona petelor aparute.

Iridodiagnosticul se face cu ajutorul computerului. O camera digitala fotografiaza irisul, iar imaginea este preluata de un calculator care are un program special ce interpreteaza datele. Toata investigatia facuta de computer dureaza cinci minute.

Iridoscopia ofera informatii doar despre functiile afectate ale organelor, nu si despre ce boala este vorba. Mai mult, ochiul drept „dezvaluie” afectiuni diferite fata de ochiul stang, fiecare zona a ochilor corespunzand unor organe diferite din corpul nostru.
Cei care au predispozitii catre anumite boli ori dezechilibre in organism pot preveni astfel, din timp, aparitia imbolnavirii, respectand sfaturile medicale.

Culoarea irisului si petele iti spun bolile la care esti predispus

In ceea ce priveste culoarea, persoanele care au irisul albastru sunt predispuse catre afectiuni reumatice si ale cailor respiratorii, alergii, astm, migrene. Persoanele cu iris caprui sunt predispuse sa contacteze boli de sange si de circulatie, diabet, spasme nervoase digestive, iar persoanele cu irisul verde rica sa faca boli hepatobiliare si ereditare.

In ceea ce priveste petele, cele de culoare rosiatica indica leziuni cronice in interiorul unor organe si tesuturi, cele albastrui exces de alimente toxice, cele gri tulburari metabolice, galbui afectiuni intestinale, verzui boli hepatobiliare, iar albicioase sistem limfatic deficitar.

Motive pentru a alege iridologia

1. Afli la ce boli esti predispusa.Daca stai prost cu colesterolul, irisul va arata acest lucru. Daca nu te hranesti la timp, tii cure de slabire „dupa ureche”, ochii vor spune in ce masura este afectat sistemul digestiv. Pentru a evita o gastrita, un ulcer gastroduodenal, poti urma sfaturile iridologilor.

2. Poti descoperi care dintre afectiunile pe care le ai sunt in faza acuta si care s-au cronicizat. In functie de aceste etape, se prescriu terapiile. Poti actiona si asupra cauzelor care determina boala, nu numai asupra efectelor.

3. Poti opta intre tipurile de tratamente. Calculatorul schiteaza niste scheme de tratament bazate pe remedii homeopate, pe ceaiuri si plante, pe suplimente nutritive (minerale, vitamine), apiterapie, tipuri de masaj si zonele in care se poate aplica acupunctura si reflexoterapia. Listeaza inclusiv remediile si plantele care sunt contraindicate.

4. Poti verifica ce efecte a avut tratamentul administrat. Medicii intocmesc o fisa fiecarui pacient si stocheaza in arhiva calculatorului imaginile irisului. La control, se compara imaginile vechi cu cele noi.

 

Adauga un comentariu