Boli si tratamente

Totul despre sinuzita

Publicat: 22 dec. 2010

Sinuzita este inflamarea mucoasei sinusurilor frontale sau maxilare. Sinusurile sunt cavitati ingropate in grosimea oaselor frontale si maxilare superioare. Osul frontal este osul fruntii, iar osul maxilar superior este cel de la pometul obrazului (de sub ochi). Aceste sinusuri contin in mod normal aer si au interiorul tapetat cu o mucoasa (asemanatoare cu mucoasa nasului), care produce in mod normal o secretie continua. 

Aceasta secretie se elimina in nas prin niste canale, iar in cazul in care orificiul de deschidere al canalului este micsorat sau infundat, atunci curatarea sinusurilor nu se face bine. Astfel, in sinusuri ramane secretie, care ia locul aerului, ceea ce da nastere durerii de frunte sau de pometi. In aceste conditii, cand este secretie prea multa in sinusuri, exista riscul ca un microb sau virus sa gaseasca conditii bune de dezvoltare si sa se inmulteasca in sinusuri. Astfel apare infectia sinusurilor, numita sinuzita. 

Ce simte bolnavul
Il dor pometii sau fruntea, are dureri in jurul sau in spatele ochilor, are senzatia de fata plina – simte ca are o greutate in frunte cand se pleaca sau ca il apasa ceva in pometii obrajilor, il doare capul, nasul este infundat, iar simtul mirosului este atrofiat. Daca doarme culcat cu fata in sus, ii vine sa tuseasca, iar uneori apare si febra. 

Ce trebuie facut
Cand este nasul infundat se pun picaturile recomandate de medic, pentru a pastra deschis orificiul canalului prin care se scurg secretiile normale din sinusuri.

Sinuzita se poate croniciza, daca:
1. Nu te tratezi atunci cand trebuie, atunci cand ai infectie in nas sau sinusuri;
2. Nu te tratezi atat cat trebuie, nu 23 zile, ci toata perioada de tratament recomandata de medic;
3. Nu te tratezi cu medicamentele cele mai potrivite;loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit