News Flash:

Toxiinfectia alimentara de la Focuri a fost cauzata de salmonela

11 Mai 2001
810 Vizualizari | 0 Comentarii
•Asa cum se banuia, cele noua persoane din Focuri au ajuns la spital datorita borsului din carne de curcan •Trei dintre persoane aveau salmonela, transmisa de carnea incorect si neigienic preparata

In urma analizelor de laborator ale probelor prelevate de la pacientii din Focuri, internati la Spitalul de Boli Infectioase, la trei dintre acestia a fost depistata salmonela. Aceasta bacterie se gaseste in flora intestinala a pasarilor si este transmisa cel mai frecvent prin intermediul oualor, dar si datorita nerespectarii unei minime igiene. "Laboratorul a confirmat ca salmonela a cauzat toxiinfectia alimentara de la Focuri, cel putin in cazul a trei dintre pacienti. Probabil se va confirma si in cazul celorlalti pacienti. Starea lor este in afara oricarui pericol dar vor mai ramane cateva zile sub supraveghere medicala", a precizat dr. Mihnea Hurmuzachi, din cadrul Spitalului de Boli Infectioase Iasi.
Reamintim ca toata familia Bontas din Focuri, in total noua persoane, dintre care patru copii sub 6 ani, a ajuns la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi. Luni dupa-amiaza, au inceput sa acuze dureri abdominale, varsaturi si scaune diareice, care la un bolnav au ajuns la 30 pe zi, simptome caracteristice unei toxiinfectii alimentare, in urma consumului de bors din carne de curcan. Episodul a izbucnit deoarece carnea a fost preparata in cursul zilei de luni, la doua zile dupa sacrificarea pasarii. Au fost prelevate probe si din borsul preparat, din care au consumat pacientii, si se asteapta rezultatele testelor. Dintre cele noua persoane din familie, trei copii - de doua luni, un an si jumatate si trei ani - nu prezentau simptome de boala, insa, au fost internati si ei, impreuna cu parintii, care nu aveau in grija cui sa-i lase pe micuti.
Avand in vedere ca salmonela se transmite datorita prepararii in conditii de igiena precara a alimentelor, medicii recomanda mare atentie, mai ales in sezonul cald, la respectarea igienei si la pastrarea in conditii corespunzatoare a alimentelor.

Cristian DONOSE
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.6342 (s) | 22 queries | Mysql time :0.380663 (s)