Magazin

Toxinele care afecteaza creierul copiilor

Publicat: 25 mart. 2014
1

La inceputul acestui an, o noua cercetare vorbeste despre  o “pandemie” de toxine care afecteaza creierul copiilor nenascuti.

Studiul facut de Philippe Grandjean de la Harvard si Philip Landrigan, de la Mount Sinai School of Medicine  din Manhattan, arata ca 12 chimicale – gasite in mediu, dar si in obiecte precum mobila si haine – cauzeaza scaderea coeficientului de inteligenta si sunt legate de autism si deficit de atentie la copii. Pesticidele se numara printre chimicalele pe care le-au identificat.

Citeste si 4 moduri in care rosiile te mentin tanar si sanatos

Ambii cercetatori recomanda femeilor gravide sa manance produse organice care le-ar reduce expunerea la chimicale cu 80-90%. Pe piata exista aproximativ 45 de pesticide organofosforice, care au potentialul de a dauna sistemului nervos.

Unul dintre acestea este clorpirifosul apartinand companiei Dow Chemicals care era cel mai folosit insecticide din gospodariile americane. In 1995, compania a fost amendata pentru ca a ascuns peste 200 de cazuri de otravire cu clorpirifos.

Citeste si Cura cu URZICI – ce afectiuni nu stiai ca trateaza

In 2000, produsul a fost retras de pe piata. Astazi, clorpirifosul este considerat “foarte toxic” pentru pasari si pesti si “moderat toxic” pentru mamifere, si este folosit la scara larga in agricultura la culture alimentare si non-alimentare.

Iata lista celor 12 chimicale despre care cercetatorii sustin ca afecteaza creierul:

Mangan – se gaseste in dozele de aluminiu
Fluorura – previne si trateaza degradarea dintilor
Cloropirifos – se folosea in tratarea culturilor
Diclor-Difenil-Tricloretanul (DDT) – insecticid
Tetracloroetilene – la spalatorii
PBDE – materiale de constructie, electronice, plastic, textile
Arsenic – se gasea in lacul de bronz si in pesticide
Plumb – vopseluri
Mercur – se folosea in termometre si ca laxativ; se gaseste in pesti
Toluen – solvent industrial
Etanol – alcool
Bifenili policlorurati – se gasesc in materialele de izolatie a casei sau in racitorul de motor

Citeste si Retentia de apa – Scapa de ea cu tratamente naturale

Specialistii spun ca rata de diagnosticare cu autism si deficit de atentie este in crestere, iar afectiunile privind dezvoltarea neuro-comportamentala afecteaza 10-15% din nasteri. Factorii genetici sunt de vina doar pentru 30-40% din cazuri, restul fiind din cauza mediului.

Sursa: The Atlantic

Adauga un comentariu