Eveniment-Social

Toyota reinventeaza segmentul C SUV prin lansarea noului RAV4 cu propulsie hibrida

Publicat: 25 feb. 2016
1
@ Noul RAV4 aduce in premiera motorizarea hibrid integral in segmentul SUV compact @ Sisteme de siguranta avansate – Toyota Safety Sense si Panoramic View Monitor @ Tehnologii inovatoare 4×4 – Integrated Dynamic Drive System @ Design exterior impunator, robust si elegant, creat pentru lumina reflectoarelor @ Interior cu materiale premium, spatiu generos pentru pasageri si spatii de depozitare convenabile, cu incarcare facila @ Gama extinsa de sisteme de propulsie @ Tehnologie multimedia avansata si intuitiva @ La 10 ani de la lansarea primului model hibrid in Romania, Toyota este liderul acestui segment @ Peste 8 milioane de modele hibrid vandute la nivel mondial contribuie la reducerea emisiilor cu mai mult de 58 de milioane de tone de CO2 @ 6 milioane de modele RAV4 vandute la nivel global, din care 1,5 milioane in Europa. 90% din aceste modele RAV4 vandute in Europa se deplaseaza pe drumuri si astazi.
Raspunsul perfect pentru cerintele unei piete tot mai mature si mai sofisticate in segmentul C-SUV, noua Toyota RAV4 hibrid combina experienta de neegalat a companiei, dobandita in peste 20 de ani de evolutie SUV compact, cu tehnologia sa inovatoare, sistemul hibrid integral. Disponibila in premiera, tehnologia propulsiei hibrid, confera noului RAV4 caracteristici superioare de putere, costuri de exploatare scazute, emisii reduse, precum si o experienta incomparabila a condusului.
Sistemul de propulsie hibrid integral combina un motor termic pe benzina de 2,5 litri, cu un motor electric puternic, pentru versiunea 4×2. Un al doilea, motor electric, montat in spatele masinii, echipeaza versiunea cu tractiune integral 4×4, ce confera un plus de tractiune si o capacitate de remorcare de pana la 1.650 kg. Dezvoltand o putere totala a sistemului de 145 kW / 197 CP, noul RAV4 hibrid ofera un timp de accelerare de la 0-100 km / h de doar 8,3 secunde, un consum de combustibil de top in clasa sa, de numai 4,9l / 100 km si emisii de CO2 scazute de 115 g / km.
Noul RAV4 dispune de o gama extinsa de motorizari – de la propulsia hibrida la cele mai eficiente motoare diesel. Un nou intrat in gama motoarelor disponibile pentru RAV4 este motorul diesel de 2,0 litri, disponibil in versiunea cu tractiune 4×2 si transmisie manuala, cu rezultate impresionante: emisii de CO2 de numai 123 g/km, o putere de 143 CP si o acceleratie de la 0 la 100 km/h in doar 9,6 secunde. In versiunea de motorizare pe benzina, noul RAV4 ofera un motor de 2,0 litri, cu transmisie manuala sau automata si performante notabile: putere de 111kW / 151 CP , un cuplu maxim de 195 Nm si emisii CO2 de 149 g/km. 
Consolidand experienta de condus unica si linistita, rafinata si sofisticata in acelasi timp, oferita de tehnologia hibrid de la Toyota, noul RAV4 beneficiaza de imbunatatirea confortului la rulare si conducerea dinamica, mai multa liniste in interiorul habitaclului, un design exterior mai robust si mai dinamic, o mai buna calitate senzoriala a interiorului si a functionalitatilor, precum si cele mai recente inovatii in siguranta si tehnologie. Toyota RAV4 are 5 usi, o lungime de 4,6 metri (cu 3,5 centimetri mai mult, fata de modelul actual), un ampatament nemodificat, 1,8 metri, si o inaltime de 1,6 metri (1,5 cm mai mult). Noul RAV4 este disponibil in Romania in 4 niveluri de echipare – Comfort (varianta standard de echipare), Executive, Elegance si Luxury.
Mostenirea RAV4 – de la un model de nisa la un model global
Toyota este considerata ca fiind creatorul segmentului SUV compact , odata cu lansarea in anul 1994 a RAV4, primului sau „Recreational Active Vehicle” cu tractiune 4×4 . Cand prima generatie RAV4 a fost dezvaluita la Salonul Auto de la Geneva in acel an, s-a remarcat prin diferente majore fata de modelele 4×4 traditionale. Lansat ca un automobil compact (3,7 m) modelul in 3 usi, primul „Urban 4WD” a prezentat un motor relativ mic de 2.0 litri montat transversal intr-o caroserie monococa, precum si suspensii independente „all-rounded”. Astfel s-a nascut piata SUV-urilor compacte. In anul 1994, Toyota a vandut 53.000 de unitati RAV4, in anul urmator cifrele de vanzari s-au dublat, apoi vanzarile anuale au crescut in mod constant, cu fiecare generatie, transformand modelul de pionierat al Toyota, de la un model de nisa, la un model global. Astazi, disponibile in peste 150 de tari, patru generatii RAV4 s-au vandut in mai mult de 6 milioane de unitati in intreaga lume, dintre ele 1,5 milioane s-au vandut in Europa.




Adauga un comentariu