Eveniment

Traditii ascunse de Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul

Publicat: 29 aug. 2019

La 29 august credinciosii crestini praznuiesc Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul. Aceasta zi este marcata cu cruce rosie in calendarul ortodox, fiind una de post, asa cum este si ziua de dinaintea acestui praznic foarte important pentru Biseria Ortodoxa.

Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul este o sarbatoare foarte importanta, precum Schimbarea la Fata a Domnului si Adormirea Maicii Domnului.

Prin Schimbarea la Fata ni se arata chipul pe care il va avea omul unit cu Hristos – chip de slava, iar prin Adormirea Maicii Domnului se arata ca acela care L-a purtat pe Hristos pleaca de la stricaciune la nestricaciune, iar prin aceasta sarbatoare se arata ca toti aceia care au fost nestiutori de pocainta vestita de Sfantul Ioan Botezatorul vor ajunge in rai.

Acesta este motivul pentru care, Sfintii Parinti au randuit ca aceste trei sarbatori importante sa fie praznuite in luna august. Aceasta luna fiind ultima luna din anul bisericesc.

Obiceiuri nestiute de Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul

In aceasta zi de post, credinciosii merg la biserica, rugandu-se pentru sanatate, vindecare de boli si in special a copiilor bolnavi, dar si pentru cei ce au trecut in nefiinta.

Traditia spune ca in aceasta zi credinciosii nu vor avea voie sa manance fructe sau legume care au forma rotunda sau culoare rosie, dar nici sa foloseasca cutitul.

In aceasta zi nu se lucreaza pamantul si nici nu se da cu matura prin casa sau prin gospodarie, in aces fel se crede ca spiritele rele controleaza casa sau credinciosul respectiv, iar acest lucru va aduce probleme grave cum ar fi recolte sarace, boli grave ori stricarea recoltelor adunate peste an.loading...

Adauga un comentariu