Diverse

Traditii la nastere din intreaga lume

Publicat: 05 ian. 2017
14

Nasterea unui copil este un moment important oriunde in lume. Fiecare popor insa are propriile traditii cu care intampina noul nascut pe lume – Iata cateva traditii interesante, care se practica in diferite colturi ale lumii in momentul venirii unul copil pe lume!

Jamaica
In Jamaica, se obisnuieste ca, imediat dupa nastere, placenta si cordonul ombilical sa fie ingropate. Mai mult decat atat, rudele si prietenii familiei care s-a extins obisnuiesc sa planteze un puiet in locul in care placenta si cordonul ombilical sunt ingropate. Astfel, copilul si copacul vor creste impreuna. Pe masura ce creste, copilul e invatat sa aiba grija de copacul sau, invatand astfel lectia responsabilitatii.

Olanda
Un procent de 30% dintre nasterile din Olanda se petrec acasa. Moasele sunt folosite de catre proaspetele mamici pentru a aduce pe lume pruncii. Femeile olandeze reusesc astfel sa devina mai puternice, neapeland la medicamente pentru a atenua durerile facerii.

Japonia
Imediat dupa nastere, proaspetele mamici se muta in casa parintilor cu copilul, acolo unde locuiesc pret de o luna, timp in care se pun pe picioare. Ulterior, se intorc in caminul conjugal.

America Latina
In tarile din America Latina, femeile obisnuiesc sa intre in “la cuarentana”, adica intr-un soi de carantina, imediat dupa nastere. Aceasta carantina presupune abtinerea de la anumite alimente, precum si abstinenta sexuala si reuntarea la orice tip de activitate fizica pret de 6 saptamani. In tot acest timp, mamica se ocupa exclusiv de alaptat si de ingrijirea nou nascutului, in timp ce rudele apropiate si prietenii fac curatenie si mancare.

Turcia
Proaspetele mamici din Turcia au obiceiul de a bea, imediat dupa nasterea copilului, o bautura numita “Lohusa Serbeti”. Aceasta bautura contine scortisoara, zahar si colorant alimentar rosu si se serveste chiar la spital, pentru a celebra fericitul eveniment.

Germania
In Germania, toate viitoarele mamici primesc de la medic o carte numita “Mutterpass”. Este vorba, mai degraba, de un jurnal care le monitorizeaza sarcina, acolo fiind mentionate toate controalele medicale realizate de-a lungul celor 9 luni. La nastere, cartea este finalizata cu o incheiere, in care se prezinta detaliile nasterii, precum si informatii cu privire la starea de sanatate a bebelusului.

Nigeria
In zonele rurale ale Nigeriei, inca se pastreaza obiceiul numit “Omugwo”. Potrivit acestui obicei stravechi, bunica este cea care trebuie sa faca prima baita a bebelusului. Prin acest ritual se dovedeste ca rudele si intreaga comunitate se fac obligati sa se implice in cresterea nou nascutului. Astfel, mamei i se transmite mesajul ca nu este si nu va fi niciodata singura.

Brazilia
In multe culturi ale lumii se obisnuieste sa se mearga in vizita la noul nascut si la proaspata mamica cu un cadou simbolic. Ei bine, in Brazilia mama este cea care trebuie sa intampine invitatii cu cate un cadou.

Finlanda
Inca din anul 1930, guvernul finlandez a hotarat ca proaspetele mamici sa primeasca, dupa nastere, un kit cu lucruri esentiale la inceput de drum alaturi de bebelus. Acest kit contine de la haine pentru bebelusi, pana la scutece si jucarii.

sursa

Adauga un comentariu