Magazin

Traditii si obiceiuri de Sf. Ana! Ce nu ai voie sa faci in aceasta zi

Publicat: 09 sept. 2019
1

Romanii respecta o serie de traditii si obiceiuri de Sfanta Ana, pomenita astazi de Biserica Ortodoxa impreuna cu sotul ei, Parintele Ioachim. Sfanta Ana a fost mama Fecioarei Maria, iar pomenirea ei vine la o zi dupa sarbatoarea Nasterii Fecioarei (8 septembrie – Sf. Maria Mica). Se spune ca azi nu e bine sa muncesti deloc, insa aceasta nu este singura interdictie!

Traditii de Sfanta Ana: Ce sa nu faci sub niciun chip azi
Se spune ca daca muncesti in aceasta zi vei avea parte numai de necazuri in viata, de munci grele de dus. E bine sa te odihnesti, sa o cinstesti pe mama Fecioarei Maria prin rugaciune si odihna. Tot azi nu e bine sa te certi cu cei din jur, caci toate ocarile pe care le poti aduce cuiva se intorc impotriva ta. Nu e bine sa dai bani sau lucruri cu imprumut. Este ziua in care este bine sa le oferi oamenilor lucruri din inima ta si nu ceva care sa ti se intoarca inapoi. Se mai spune ca nu e bine sa faci curatenie in timpul slujbei de la biserica si nici sa speli hainele cu mana. Mai mult de atat, azi nu e bine sa te indestulezi cu mancare.

Rugaciunea catre Sfanta Ana
Iata si rugaciunea catre Sfanta Ana care iti aduce multe bucurii si miracole divine in viata. Se spune ca aceasta rugaciune este una buna pentru femeile care vor sa aiba copii.

„Doamne Dumnezeule, Atottiitorule, Cel ce numai cu cuvantul Tau ai facut cerul si pamantul cu toate cele ce sunt intr-insele; Dumnezeule, Cel ce ai zis fapturilor Tale sa creasca si sa se inmulteasca, Tu cel ce ai binecuvantat pe Sara, sotia lui Avraam, si la batranetile ei a nascut pe Isaac, si ai daruit Anei, ce era stearpa, pe Samuil Prorocul si alti copii, da-mi si mie roada pantecelui meu, si nu ma lasa sa raman pururea de ocara si urgie oamenilor. Adonai, Doamne Savaot, Tu Care stii ocara nerodirii mele, dezleaga-mi durerea inimii mele, deschide pantecele meu, si pe cea neroditoare arat-o roditoare cu Atotputernicia Ta… Si orice voi naste: fecior ori fecioara, o voi inchina Sfintiei Tale cu toata inima, daruind-o Bisericii Tale pentru a-Ti sluji pururea acolo”, este rugaciunea catre Sfanta Ana, conform doxologia.ro.
 

Adauga un comentariu