Eveniment-Social

Traditii si obiceiuri la Schitul Duca – UPDATE – FOTO, VIDEO

Publicat: 31 dec. 2011

Chiar daca in zilele noastre putini mai sunt cei care pun accent pe traditii, fie ele si de sarbatori, un primar din Iasi s-a ocupat personal de organizarea „benzilor„. Este vorba despre primarul comunei Schitu Duca, Mihai Mihalache, care a reusit sa organize cu sprinjin financiar, zece benzi. „Traditia este pe cale de disparitie si nu mai sunt vremurile de altadata. Tinerii nostri au plecat ori in strainatate ori s-au stabilit la oras. Din cauza situatiei grele financiare, cei care au ramas in satele noastre nu se mai incumeta sa intemeieze asa zisele benzi. Este foarte greu sa ii convingi sa se adune din toate satele si sa repete. Anul acesta m-am ocupat persoanl de ei si am reusit impreuna sa organizam 10 benzi. Avem copii cu varste cuprinse intre 8 si 18 ani. Noi trebuie sa pastram traditia si sa o ducem mai departe”, a declarat Mihai Mihalache, primarul Schitul Duca.

Comentarii
  • Felicitari Schitu Duca. Omul face locul.In schimb pe „omul” de la Ruginoasa l-as pune sa plateasca spitalizarea baiatului batut si sa stea in seara de revelion cu el la spital.

  • Sprijinul financiar despre care se vorbeste in articol a fost pentru a plati pe cel ce a scris acest articol. Primarul din Schitu Duca e un cioban care daca face ceva face doar pentru el nu pentru oamenii din comuna. In fiecare an uratorii se aduna pe 3* decembrie in fata primariei. Ce a facut primarul a fost sa plateasca pe reportel, cu banii oamenilor, sa-i faca publicitate in ziar. Dar vin alegerile si o sa scapam comunitatea din Dchitu Duca de un hot.

  • din aceasta afacere primarul a muls f.multi bani pt.ca s-au alocat 2******** mil.lei iar el a cheltuit ********* mil lei iar restul unde-s mai reporterule?tu cit ai primit?

  • Muy,muy bonito de parte del alacalde por hacer lo que hizo, para que las tradiciones no desaparescan, firmado por: jose luis y de vio
    E lleido los comentaris que haveis puesto y me pareció muy vergonzoso que digais eso del alcalde.Gente de poca cultura.El alcalde era rico antes de que fuera alcalde.Otro saludo para el alcalde que es mejor y que siga así.Sludos de parte de:Andrea,jose,vio y diiana!!!!!

Adauga un comentariu