Magazin

Traditiile Iasului: „Iasi – elemente de identitate vizuala”

Publicat: 17 mai 2019
1

Biblioteca JudeteanaGh. Asachi” Iasi organizeaza luni, 20 mai 2019, de la ora 17.00, la Sala de lectura (Bd. Stefan cel Mare,nr. 8-10) o noua intalnire din cadrul proiectului Traditiile Iasului. Sub genericul „Iasi – elemente de identitate vizuala”, asist. univ. dr. Silviu Teodor Stanciu, de la Universitatea Nationala de Arte „George Enescu” din Iasi va sustine o prelegere despre motivele populare traditionale din zona Iasului.
Cercetator al simbolurilor grafice regasite pe costumele nationale, domnul Silviu Stanciu va ghida elevii si profesorii coordonatori de la scolile implicate in proiect, catre modalitatile de descoperire a ineditului din obiectele strabune pe care acestia le vor gasi, iar membrii Asociatiei „Ciurbestenii” vor impartasi cunostintele acumulate in efortul de a cauta si colectiona materiale etnografice. Cu aceeasi ocazie vor fi prezentate carti din colectiile bibliotecii care trateaza datinile moldave.
Partenerii proiectului sunt Universitatea Nationala de Arte „George Enescu” Iasi, Asociatia „Ciurbestenii”, Colegiul Tehnic „Ioan C. Stefanescu” Iasi si Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iasi.
 
 „Traditiile Iasului” face parte din proiectul „Carte si traditie romaneasca” care incurajeaza cunoasterea, cultivarea si prezervarea traditiilor romanesti, cu precadere a celor din zona Moldovei si se adreseaza in special publicului tanar. Se au in vedere expunerile pe diferite teme, dar si expozitiile mixte de carte si obiecte traditionale.
 

Adauga un comentariu