Eveniment-Social

Traficul din Podu Ros va reveni la normal abia in luna septembrie

Publicat: 07 aug. 2015
1

Lucrarile de reabilitare ale liniei de tramvai din zona Podu Ros ar urma sa fie finalizate pana luna viitoare. Conform reprezentantilor Primariei Iasi, lucrarea ar urma sa fie finalizata pana la inceperea anului scolar, iar circulatia tramvaielor sa fie reluata la parametri normali.

„Pe Axa Sud lucrarile se desfasoara într-un ritm sustinut. Un nod important de lucru al acestui proiect îl reprezinta înlocuirea liniilor de tramvai din intersectia Podu Ros. Aici, pe tronsonul dinspre Nicolina spre podul rutier de peste Bahlui a fost turnat un strat de egalizare, urmând ca saptamâna viitoare sa fie efectuate lucrari de hidroizolatie. Constructorul estimeaza ca va finaliza lucrarile pâna la începutul lunii septembrie, în asa fel încât traficul din zona intersectiei Podu Ros sa revina la normal”, a mentionat viceprimarul Daniel Matasaru.

Lucrurile nu sunt insa la fel de bune si in alte zone ale orasului. O inspectie efectuata de reprezentantii municipalitatii iesene in oras s-a lasat cu urmari. Cei din conducerea primariei iesene s-au aratat nemultumiti de modul cum au decurs lucrarile de asfaltare a zonei Eternitate. În privinta lucrarilor de modernizare a strazii Eternitate, edilul s-a declarat nemultumit de inactivitatea constructorului. „Daca în urma cu doua zile, înca mai erau câtiva muncitori pe santier, astazi (ieri – n.r.) nu am gasit nici urma de lucrator în zona strazii Eternitate. Suntem nemultumiti de întârzierea lucrarilor si de dezinteresul manifestat de constructor”, a mentionat viceprimarul Daniel Matasaru. Acesta a spus si ca în zona intersectiei de la Doi Baieti angajatii regiei de transport a orasului pregatesc calea de rulare a tramvaielor catre Dancu pentru ca, din 10 august, circulatia sa fie reluata pe traseul clasic Gara – Târgu Cucu – Tatarasi – Dancu si retur. De asemenea, societatea Citadin efectueaza lucrari de asfaltare pe unul dintre trotuarele aflate în zona Metalurgie.

Adauga un comentariu