Eveniment-Social

Traficul in zona Garii, sugrumat pentru doua luni

Publicat: 11 apr. 2010
1

@ Dupa ce circulatia a fost sufocata in perimetrul Podu de Piatra – Gara, din cauza lucrarilor de modernizare la calea de rulare a tramvaielor, un sens de mers pe aceasta directie va fi paralizat pentru inlocuirea unei conducte de apa aflata in administrarea ApaVital SA

Intr-o saptamana, traficul din zona Garii se va transforma din nou intr-un cosmar pentru soferi. Dupa ce circulatia a fost sugrumata in perimetrul Podu de Piatra – Gara, din cauza lucrarilor de modernizare la calea de rulare a tramvaielor, un sens de mers pe aceasta directie va fi paralizat pentru inlocuirea unei conducte de apa aflata in administrarea ApaVital SA. Necesitatea modernizarii vine din faptul ca aceasta conducta din fonta de presiune cu diametru de patru sute milimetri prezinta un grad avansat de uzura, din cauza traficului intens din zona al masinilor de mare tonaj, care au redus durata de viata a magistralei ce nu mai poate asigura pentru mult timp exploatarea in siguranta. Un al doilea motiv pentru schimbarea conductei il reprezinta faptul ca tronsonul dintre Podu de Piatra si Gara este propus pentru reabilitare de catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale Romania SA, prin Directia Regionala de Drumuri si Poduri (DRDP) Iasi.

Va fi schimbat peste un kilometru de conducta

In urma avariilor si defectiunilor din ce in ce mai dese, conducerea ApaVital SA a preconizat inceperea activitatii de modernizare luni, 19 aprilie, dupa predarea amplasamentului si emiterea ordinului de incepere a lucrarilor, estimand un termen de executie de doua luni, conditionat de corelarea cu lucrarile DRDP Iasi. „ApaVital SA a organizat, la finele anului 2009, o licitatie publica prin procedura «cerere de oferta» cu finalizare prin «licitatie electronica» pentru obiectivul «inlocuire conducta apa potabila strada Silvestru, tronson Gara – Podu de Piatra». Conducta din fonta va fi inlocuita cu o conducta PAFSIN, adica o conducta din polisteri armati cu fibra de sticla si insertie de nisip, cu diametrul de sase sute milimetri, care are un grad mai mare de elasticitate, ce va elimina acumularea tensiunilor remanente”, a explicat Razvan Manolache, purtatorul de cuvant al ApaVital SA. Lungimea totala de conducta care va fi inlocuita este de 1.050 metri, iar lucrarea de modernizare se va efectua din sursele proprii ale societatii. Valoarea contractului de executie, in urma unui contract incheiat cu firma SC DAS SRL Iasi, este de 1.184.050 lei. Asadar, pana dupa jumatatea lunii iunie, traficul in zona Garii va fi efectuat cu dificultate, circulatia autoturismelor fiind restrictionata pe o banda de sens, din cele trei existente. Amplasamentul de lucru se va pozitiona in partea carosabila, la o distanta aproximativa de 1,50 – 2 metri fata de marginea trotuarului de pe partea depoului Regiei Autonome de Transport Public (RATP) Iasi. Lucrarea de modernizare se va efectua pe tronsoane a cate 50 – 60 metri.

Comentarii
Adauga un comentariu