National

Tragedia din Apuseni, trasa la INDIGO. Ce au patit salvamontistii

Publicat: 23 ian. 2015
1
O maicuta de la schitul Plesa din Retezat si-a rupt, miercuri dimineata, piciorul, avand nevoie de interventia salvamontistilor si jandarmilor montani pentru a cobori din munte. Reprezentantii Salvamont spun ca la solicitare a plecat si echipajul SMURD de la Lupeni care a stat blocat trei ore in zona, in conditiile in care paramedicii nu erau pregatiti pentru conditiile montane.

Citeste si: In jur de 20 de turisti sunt BLOCATI de ore intregi in telegondola

O femeie de aproximativ 60 de ani de la Schitul Plesa din Masivul Retezat a avut nevoie, miercuri, de ajutorul jandarmilor si salvamontistilor, dupa ce a suferit o fractura de glezna. Interventia salvatorilor montani a durat mai bine de trei ore, victima fiind transportata la spital. „La 8:20 am fost anuntati prin 112 ca in Valea Plesei, Schitul Plesa-Dalma Mare, Retezat, o femeie a suferit o entorsa cu deplasare la piciorul drept. Am plecat patru salvamontisti si patru jandarmi montani. La 11:45 am ajuns cu victima la asfalt, dupa ce i-am acordat primul ajutor in munte”, a declarat, pentru Gazeta de Dimineata, Sorin Sanda, formatia Salvamont Uricani.
Potrivit sursei citate, victima a fost coborata de pe munte cu ajutorul unei targi, pe un teren accidentat, prin zapada, apa si copaci doborati de vant. Sanda afirma ca la fata locului a fost trimis si un echipaj SMURD, paramedicii fiind cat pe ce sa se rataceasca si ei.
Adauga un comentariu