Actualitate

Tragedia unui student sarac

Publicat: 19 mai 1999

•Lipsa banilor l-a deteminat pe tinarul Corneliy Lozan (22 ani) sa parieze pe o carte proasta: traficul de droguri.

Studentul ucrainean a fost arestat luni de procurorii ieseni pentru trafic de stupefiante. Cu o zi inainte politistii au efectuat o perchezitie in camera din camin unde era cazat Lozan si au descoperit 90 g de canabis dozate in pliculete.
Din primele cercetari, procurorul care instrumenteaza cazul a considerat ca studentul a primit drogurile de la un alt ucrainean care le-a adus de la Chisinau. In schimbul comercializarii acestora, lui Corneliy Lozan ii revenea o treime din cistig.

Parerea colegilor de camera ai lui Lozan

Reporterii ziarului nostru s-au deplasat la caminul C4 din Tirgusor Copou pentru a sta de vorba cu prietenii studentului ucrainean. Portarul nu a putut sa ne dea nici o informatie in schimb ne-a indrumat spre camera tinarului, la etajul 1.
Ne-a deschis usa o alta fata alba la fata, cu ochii injectati de plins. Probabil prietena lui.
In camera se aflau doi studenti in ani terminali – colegi de camera ai lui Lozan. Plictisiti, cu privirile obosite, tinerii ne-au raspuns monosilabic la intrebarile noastre. Unul dintre ei ne-a spus ca mai are doua luni si termina facultatea asa ca nu vrea sa aiba probleme. Celalalt student a fost putin mai comunicativ. El ne-a marturisit ca Corneliy este un tip deosebit. „Este diferit de ceilalti studenti straini. Dintre toti el stie cel mai bine romaneste. Asta poate pentru ca a stat cu noi, nu ca ceilalti. De exemplu basarabeni sau alti studenti straini au grupul lor si nu vorbesc cu ceilalti. Corneliy e altfel: e comunicativ, deschis…”.
Corneliy Lozan si-a motivat gestul prin situatia financiara grea. El a declarat anchetatorilor ca parintii lui, profesori in comuna Costiceni – Republica Ucraina, nu si-au mai primit salariile de 6 luni, astfel ca nu mai primea nici un ban de acasa. El a sustinut ca nu s-a mai ocupat de asa ceva pina acum si ca nu a apucat sa vinda canabisul.
Prietenii au ramas surprinsi de arestarea lui Cornliy Lozan pentru trafic de stupefiante. „Nici acum nu-mi vine sa cred. Este un baiat extraordinar. Nu se droga. Nici macar nu consuma bauturi alcoolice, intotdeauna bea suc. Nici la discoteca nu voia sa mearga, trebuie sa tragem de el ca sa-l convingem. Invata relativ bine, chiar era un student peste medie…”, ni l-a caracterizat unul din colegii de camera cu un aer trist si putin contrariat.
Procurorii continua cercetarile in cazul „Lozan”. Daca va fi gasit vinovat, acesta risca o pedeapsa de la 3 la 15 ani de inchisoare.
Oana BUGEAGAloading...

Adauga un comentariu