International

Tragedie aviatica. Un avion militar s-a prăbușit. Toate persoanele aflate la bord au murit

Publicat: 22 feb. 2021
avion prabusit
Tragedie aviatică în Nigeria, acolo unde un avion militar s-a prăbușit chiar lângă aeroport

Tragedie aviatică în Nigeria, acolo unde un avion militar s-a prăbușit chiar lângă aeroport. Toate persoanele aflate la bord și-au pierdut viața.

Este al treilea accident aviatic, și cel mai grav, raportat ultimele în 24 de ore, după cele din Olanda și SUA, care, din fericire, nu s-au soldat cu victime, ci doar cu pagube materiale.

Un avion militar s-a prăbușit în Nigeria

Tragedie în Nigeria! Un avion militar s-a prăbușit chiar lângă aeroport! Toate persoanele aflate la bord au murit.

Avionul de mici dimensiuni aparțînând forțelor aeriene nigeriene a pierdut altitudine și s-a prăbușit chiar în fața aeroportului din Abuja. Tragedia a avut loc duminică, iar cauza ar fi fost o defecţiune la motor. Șapte persoane se aflau la bordul aeronavei și, din nefericire, toate au murit. Tristul anunț a fost făcut de purtătorul de cuvânt al forţelor aeriene, Ibikunle Daramole, într-un comunicat.

Aeronava Beechcraft KingAir B350i s-a prăbuşit în timp ce se întorcea la aeroportul Abuja, după ce raportase pană la motor când era în drum spre Minna, a spus oficialul. Oraşul Minna se află la aproximativ 110 kilometri nord-vest de Abuja.

Este al treilea accident aviatic, și cel mai grav, raportat ultimele în 24 de ore, după cele din Olanda și SUA, care, din fericire, nu s-au soldat cu victime, ci doar cu pagube materiale.

Tragedie în Indonezia! Un avion cu zeci de pasageri la bord s-a prăbusit în mare

La începutul lunii ianuarie, pe data de 9, un avion an companiei indoneziene Sriwijaya Air cu peste 50 de persoane la bord a dispărut de pe radare la scurt timp după ce a decolat sâmbătă din capitala indoneziană Jakarta, pe ruta spre Pontianak din provincia Kalimantanul de Vest.

A doua zi, aveau să fie găsite resturi şi fragmente de corpuri în zona unde a dispărut, în largul Indoneziei, un Boeing 737-500 al companiei Sriwijaya Air cu 62 de persoane la bord, a indicat poliţia duminică, scrie AFP.

„În această dimineaţă am primit doi saci, unul cu obiecte aparţînând pasagerilor şi celălalt cu fragmente de corpuri”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Yusri Yunus, pentru canalul Metro TV. Poliţia „lucrează la identificare”, a precizat el.

Numeroase vase de salvare, ale armatei, dar şi elicoptere şi scafandri au fost desfăşuraţi duminică dimineaţă după ce locul accidentului a fost stabilit în cursul nopţii.

Resturile au fost aduse în portul principal din Jakarta unde a fost stabilit un punct de prim-ajutor.

Avionul companiei Sriwijaya Air zbura spre Pontianak (partea indoneziană a Insulei Borneo) când a dispărut de pe sistemele radar la scurt timp după decolarea de la Jakarta, în jurul orei locale 14:40 (07:40 GMT), la patru minute după decolare.

Presupusul loc al accidentului se află în apropierea unor insule turistice, în largul oraşului Jakarta.

La bord se aflau 50 de pasageri şi 12 membri ai echipajului.

Directorul executiv al companiei aeriene, Jefferson Irwin Jauwena, a precizat că starea tehnică a avionului era bună. Aeronava Boeing 737-500 era în funcţiune de 27 de ani.

Ultimul contact cu avionul, cu indicativul de apel SJY182, a fost făcut la ora locală 14:40 (07:40 GMT), potrivit ministerului transporturilor. Timpul obișnuit de zbor către Pontianak, în vestul insulei Borneo, este de 90 de minute.

Nu a trimis un semnal de primejdie, potrivit șefului agenției naționale de căutare și salvare, marșalul aerian Bagus Puruhito.

Se credea că vor fi 50 de pasageri – inclusiv șapte copii și trei bebeluși – și 12 echipaje la bord, deși avionul are o capacitate de 130. Toți cei de la bord erau indonezieni, spun oficialii.

Rudele pasagerilor au așteptat cu nerăbdare pe aeroportul din Pontianak.

Adauga un comentariu