National

Tragedie Club Colectiv. Catalin Tolontan, atac dur la adresa Televiziunii Romane: A tacut

Publicat: 31 oct. 2015
1

Jurnalistul Catalin Tolontan, redactor sef la Gazetei Sporturilor, a lansat, sambata, un atac dur la adresa Televiziunii Romane, pentru faptul ca nu a transmis despre tragedia petrecuta in Club Colectiv din Capitala, in care 27 de persoane au murit si aproape 150 au fost ranite, „nici macar la o ora” dupa ce se produsese.

„Cea mai mare televiziune a tacut in fata celei mai mari tragedii. Azi noapte, TVR nu transmitea nimic de la incendiul clubului bucurestean Colectiv, nici macar la o ora dupa ce acesta avusese loc.

Fiecare televiziune s-a descurcat cum a putut. Digi, Antena 3, Realitatea si Romania TV au intrat in breaking news. B1TV n-a avut resurse.

Unele dintre ele au mai gresit, transmitind imagini needitate cu figurile victimelor, Antena 3 a blurat prima imaginile, dar toate au continuat sa tina publicul la curent cu ceea ce se intimpla.

Cele care cu adevarat au fost la inaltime, din datele care exista pina la aceasta ora, au fost de aceasta data autoritatile. Pompierii, personalul de pe ambulante, medicii din spitale, politistii si toti ceilalti.

Indiferent ce credem despre Gabriel Oprea, prezenta lui acolo ca ministru de Interne era normala si nu e adevarat ca s-a bagat in fata, ci l-a lasat sa vorbeasca prioritar pe Raed Arafat.

Impactul si tragedia sint prea mari ca sa insistam acum pe responsabilitati, mai ales intr-o derulare tulburatoare a evenimentului.

Dar privind cum si in aceasta dimineata TVR central si toate multele TVR-uri locale si specifice continua sa-si vada de programul obisnuit nu poti sa nu te intrebi cum ar fi aratat SMURD daca ar fi fost politizata in toti acesti ani precum televiziunea publica. Si invers. De ce n-a fost TVR modernizat precum SMURD?

In conditiile acestea de abdicare de la serviciul public, fereasca Dumnezeu de o situatie majora pentru Romania. Intr-un scenariu distopic, desigur, de dragul exagerarii, daca Putin si-ar trimite trupele incoace, TVR ar afla a doua zi dimineata cind ar transmite direct in limba rusa si s-ar da de partea noii stapiniri”, a scris Catalin Tolontan pe blogul personal.

Adauga un comentariu