International

Tragedie fara margini! A MURIT un mare muzician

Publicat: 24 ian. 2015
1
Edgar Froese a fost un mare si complex artist, fondator al muzicii electronice.
Edgar Froese s-a stins din viata la varsta de 70 de ani, vineri 23 ianuarie la Viena. El a suferit de o boala la plamani.
Edgar Wilmar Froese (nascut pe 6 iunie 1944) este un artist german si pionier al muzicii electronice, cel mai cunoscut ca membru fondator al trupei de muzica electronica, Tangerine Dream. Cu toate ca pe toate materialele pe care a aparut pana in 2003, fie ele solo sau cu Tangerine Dream, era creditat ca „Edgar Froese”, pe albumele solo din 2003 in prezent este creditat ca „Edgar W. Froese”.
Froese s-a nascut in Tilsit, Prusia Rasariteana in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Dupa ce s-a aratat de mic interesat de arta, Froese s-a inscris la Academia de Arte din Berlinul de Vest pentru a studia pictura si sculptura. In 1965 a format o formatie numita The Ones care canta rock si R&B. In timp ce cantau in Spania, The Ones au fost invitati la vila lui Salvador Dalí in Cadaqués pentru o reprezentatie. Intalnirea lui Froese cu Dali s-a dovedit foarte influenta pentru acesta inspirandu-l sa se orienteze spre directii mai experimentale in muzica sa. The Ones s-au destramat in 1967 lansand un singur single, informeaza evz.ro.
Adauga un comentariu