International

Tragedie în lumea filmului. A murit Andrei Miagkov, un star al cinematografiei sovietice

Publicat: 19 feb. 2021
Andrei Miagkov cu o partenera in film
Andrei Miagkov, un cunoscut star al cinematografiei sovietice, a murit la vârsta de 82 de ani

Este doliu în lumea filmului după ce Andrei Miagkov, un cunoscut star al cinematografiei sovietice, a murit la vârsta de 82 de ani. Teatrul „Anton Cehov” din Moscova este instituţia care a făcut anunţul trist. Purtătorul de cuvânt de la Kremlin a indicat joi că preşedintele Vladimir Putin va transmite condoleanţe apropiaţilor „unui imens artist popular”.

Născut în 1938 la Leningrad, Andrei Miagkov este pentru ruşi eroul filmului simbol de Anul Nou în Rusia.

A murit Andrei Miagkov

Legenda rusă Andrei Miagkov, star al cinematografiei sovietice şi erou al filmului simbol de Anul Nou în Rusia, a murit la vârsta de 82 de ani, a anunţat joi Teatrul „Anton Cehov” din Moscova.

Miagkov este pentru ruşi eroul din „Ironia destinului” (1975), o comedie romantică despre peripeţiile unui bărbat mort de beat de Anul Nou, filmul urmărit în mod tradiţional pe 31 decembrie în Rusia.

După ce petrece împreună cu prietenii la Moscova şi consuma băuturi alcoolice, el se trezeşte la Leningrad (astăzi Sankt-Petersburg). Crezând că se afla încă în capitală, el merge la adresa care corespunde unui imobil şi unui apartament identic cu al său, satira despre uniformitatea urbanismului în epoca sovietică. El întâlneşte aici o frumoasă necunoscută. Toată prestaţia este cunoscută de generaţii de ruşi.

„Romanţă la birou” care spune povestea unui angajat al institutului de statistică ce încearcă să-şi seducă şefa austeră pentru a obţine un nou post. Realizate de Eldar Riazanov, aceste două lungmetraje se număra printre cele mai mari succese comerciale din cinematografia sovietică.

Începând din 1977, Andrei Miagkov şi-a continuat cariera la Teatrul de Artă „Anton Cehov” din Moscova, unde a pus în scena două piese şi a susţinut cursuri. În 2004, el a jucat şi pentru Kirill Serebrennikov, pe atunci tânăr regizor. În 2007, şi-a reluat cel mai cunoscut rol în continuarea filmului „Ironia destinului”. Purtătorul de cuvânt de la Kremlin a indicat joi că preşedintele Vladimir Putin va transmite condoleanţe apropiaţilor „unui imens artist popular”. Născut în 1938 la Leningrad, actorul a supravieţuit în copilărie teribilei blocade a oraşului în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

O legendă a Hollywood-ului a murit

La începutul lunii februarie, cetatea filmului avea să fie zguduită de o veste tragică. Este vorba despre Christopher Plummer, actorul canadian uimitor care a murit la 91 de ani. Avea o carieră de şapte decenii, inclusiv filme de renume precum Sunetul muzicii, Omul care ar fi rege şi Toţi banii din lume, a murit la vârsta de 91 de ani. A câştigat Oscarul pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru filmul Beginners în 2011.

Familia sa a confirmat ştirea, spunând că a murit liniştit acasă în Connecticut, alături de soţia sa de 53 de ani, Elaine Taylor.

„Chris a fost un om extraordinar care şi-a iubit profund şi şi-a respectat profesia cu mari maniere de modă veche, umor care se deprecia şi muzica cuvintelor. A fost o comoară naţională care şi-a savurat profund rădăcinile canadiene. Prin artă şi umanitatea sa, el ne-a atins toate inimile şi viaţa să legendara va rezista pentru toate generaţiile viitoare. El va fi pentru totdeauna alături de noi ”, a declarat Lou Pitt, prietenul său de lungă durată.

Adauga un comentariu