Titlurile zilei

Tragedie într-o familie bună din Iași! Un tânăr care își dorea să devină medic a murit la doar 18 ani, cu o mască pe față. Tatăl lui, consilier local, este distrus de durere: „El era tot ce aveam, era sufletul meu, singurul meu copil. E un coșmar!”

Publicat: 04 ian. 2022
Un grup de urători mascați și o mască din cauciuc specifică urătorilor
Un tânăr de 18 ani din comuna Cucuteni, Iași și-a pierdut viața în timp ce se afla la urat cu mai mulți prieteni

Moarte învăluită în mister într-o comună din Iași! Un tânăr de doar 18 a ajuns în stop cardio-respirator la spital, după ce a mers la urat în ajunul Anului Nou alături de mai mulți prieteni din sat, iar la scurt timp medicii au declarat decesul. Iustin Anițoaiei nu era cunoscut cu probleme de sănătate. Familia băiatului este distrusă de durere

Un tânăr din Iași a murit în timp ce se afla la urat cu mai mulți prieteni prin sat în ajunul Anului Nou. Iustin Anițoaiei avea doar 18 ani și visa să devină medic. Nimeni nu își poate explica ce s-a întâmplat. Întreaga comunitate a rămas șocată în urma celor întâmplate. Apropiații și vecinii băiatului au doar cuvinte de laudă la adresa lui. Părinții lui Iustin sunt devastați de durere, acesta fiind singurul lor băiat.

„Nu pot vorbi, nu mai pot! Mă tot întreb de ce s-a întâmplat asta, de ce lui? Era cel mai bun copil, făcea cât o mie de copii. Era cel mai bun băiat din lume, cel mai cuminte și cel mai frumos. El era tot ce aveam, era sufletul meu, singurul meu copil. Nu mai pot, nu vreau să cred că asta s-a întâmplat. E un coșmar. Nu mai putem! Nu era bolnav, era un copil sănătos. Mama lui e asistentă medicală și de mic l-a îngrijit și s-a asigurat că totul e bine.

Nu ne putem explica ce s-a întâmplat. Eu mă gândesc că de la masca aia de cauciuc pe care o avea pe față și cum a dansat, s-a agitat, poate s-a sufocat cu ea pe față. Nu știu, nu am o explicație. Nici nu vreau să mă gândesc. Era cel mai bun copil. Era elev în clasa a 12-a la liceul din Pașcani și voia să dea la facultate, să meargă la medicină sau la agronomie”, a spus plângând Tudorel Anițoaiei, tatăl băiatului.

Medicii legiști nu au observat nimic anormal în urma necropsiei

Polițiștii ieșeni efectuează în continuare cercetări și au deschis un dosar penal de ucidere din culpă pentru a stabili întreaga situație care a dus la acest deces. Trupul băiatului a fost dus la IML Iași, pentru a fi evaluat și a se stabili cauza exactă a morții. Din primele evaluări ale medicilor nu a fost observat nimic anormal.

„Polițiștii au deschis în cauză un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt. De asemenea s-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului”, a precizat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Surse din cadrul anchetei au precizat că în urma necropsiei tânărului nu a fost observat de către medicul legist nimic anormal. Din această cauză au fost recoltate multiple probe biologice pentru a se stabili cauza morții. Oamenii legii vor să afle dacă în corpul tânărului au existat substanțe străine care i-ar fi putut cauza moartea sau dacă suferea de vreo boală necunoscută care nu ar fi putut fi observată în urma autopsiei. Trupul neînsuflețit al tânărului a fost ridicat de la Institutul de Medicină Legală chiar în prima zi din an.

Tragicul incident a avut loc pe data de 31 decembrie 2021

Amintim că tânărul în vârstă de 18 ani a ajuns în Unitatea de Primiri Urgențe – Târgu Frumos în stop cardio-respirator, în cursul serii de 31 decembrie 2021. Băiatul a fost resuscitat timp de două ore de către medici, dar, din păcate, eforturile lor au fost în zadar și au fost nevoiți să declare decesul acestuia.

Reporterii BZI au scris în edițiile anterioare despre un băiat de 18 ani din Iași care a murit înecat chiar sub privirile mamei lui. Acesta se afla pe o saltea gonflabilă pe râu, însă la un moment dat a căzut în apele adânci. Nu știa să înoate, iar odată căzut nu a mai ieșit la suprafață. Curenții puternici l-au ținut la fund, iar când a fost scos de salvatori din apă a fost prea târziu.
Comentarii
Adauga un comentariu