Titlurile zilei

Tragedie într-o familie cunoscută din Iași! Soția preotului paroh a murit în condiții misterioase. A ajuns pe picioare la Spitalul de Boli Infecțioase, dar s-a stins după câteva zile. Era asistentă medicală și trata copiii infectați cu COVID-19 (EXCLUSIV)

Publicat: 24 sept. 2020
Femeia a murit după ce a stat două zile în salon, iar mai apoi a fost transferată în secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI)
Asistenta medicală la Centrul de Servicii Sociale C. A. Rosetti lângă Biserica din Mogoșești și Spitalul de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva din Iași

O asistentă medicală de la Centrul de Servicii Sociale C. A Rosetti a murit. Femeia de 54 de ani s-a infectat, în urmă cu ceva timp, cu virusul COVID-19, iar după câteva zile de la internare s-a stins în secția ATI de la Spitalul de Boli Infecțioase. Deși nu avea probleme de sănătate grave, organele i-au cedat pe rând, iar moartea a fost una fulgerătoare

Soția unui preot din Iași a murit în condiții misterioase. Femeia era asistentă medicală la Centrul de Servicii Sociale C. A. Rosetti, iar în urmă cu câteva zile s-a infectat cu virusul COVID-19. Marți s-a stins din viață în secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva”. După ani întregi de muncă, după o carieră frumoasă, alături și printre copii, Daniela Marciuc a murit și nimeni nu înțelege cum s-a ajuns la asta. Femeia avea 54 de ani. Nu avea probleme grave de sănătate, însă virusul s-a dovedit a fi necruțător. Moartea asistentei medicale ar trebuie să ridice multe semne de întrebare.

Ce se întâmplă în sistemul medical? Cine răspunde pentru indiferență?

Pe 16 septembrie 2020, Daniela Marciuc, soția preotului Petru Marciuc din comuna ieșeană Mogoșești, ajunge la Spitalul „Sfântul Spiridon”. Asta se întâmpla la ora 22:00. I se prelevează probe pentru ca medicii să stabilească dacă este infectată cu COVID-19. Așteaptă câteva ore rezultatul. Se face dimineață, niciun răspuns. Asistenta medicală rămâne pe un scaun la Spitalul „Sfântul Spiridon” până la ora 14:00. Își sună soțul și îi spune că vrea să plece acasă.

„A ajuns la spitalul „Sfântul Spiridon” la ora 22:00. A stat până a doua zi la ora 14:00 pe un scaun, să aștepte rezultatul. Nu a primit nimic. M-a sunat și mi-a spus că moare acolo de foame, de sete… A plecat acasă. Seara, pe la ora 20:00 a venit rezultatul. A fost pozitiv. Și-a făcut bagajele, a plecat cu Salvarea către Spitalul de Boli Infecțioase și nu s-a mai întors”, a spus preotul Petru Marciuc.

După două zile de stat în salon a fost transferată în stare gravă la ATI

Asistenta se internează la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași. Are ceva simptome, dar nimic grav. Două zile este tratată pe salon, însă brusc starea ei de sănătate se agravează. Este transferată către secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI). Acolo mai rezistă trei zile și moare.

„A stat două zile pe salon, pe urmă au transferat-o către ATI. Starea ei s-a agravat și asta a fost”, a declarat preotul Petru Marciuc.

Contactat telefonic de către reporterii BZI, preotul s-a abținut cu greu să facă acuzații, cu toate că era vizibil afectat și iritat de cele întâmplate. A precizat că a fost sunat de personalul medical de la Spitalul de Boli Infecțioase și ținut la curent cu starea de sănătate a soției. Nu a primit, însă, date clare și nici lămuriri.

ATI, o pușcărie din care puțin mai ies

Părintele Petru Marciuc a comparat secția ATI cu o pușcărie.

„Am fost sunat cât soția a fost la ATI între orele 14:00 și 15:00, în fiecare zi, și mi s-au spus lucruri. Bănuiesc că la toată lumea spun la fel cei de la spital. La ATI e mai rău ca la pușcărie. Nu știi ce e acolo. A intrat pacientul și nu îl mai vezi”, a mai precizat preotul.

Deși soția preotului nu avea, inițial, o formă gravă de coronavirus, lucrurile s-au agravat și s-a ajuns la deces. Dacă medicii au făcut tot ce se putea să o salveze sau dacă nu, doar Dumnezeu știe. Cert este că managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva”, prof. dr. Carmen Dorobăț, nu s-a mirat de moartea asistentei medicale.

Managerul spitalului de Boli Infecțioase: „De ce vă mirați?”

Contactată de reporterii BZI, prof. dr. Carmen Dorobăț a precizat că oricine poate muri din cauza virusului.

„De ce vă mirați, am avut un pacient în vârstă de 40 de ani care s-a internat și în aceeași zi a murit. Fără să aibă comorbidități”, a declarat managerul Spitalului de Boli Infecțioase.

Din cele spuse de manager, se poate trage o concluzie dură. Toți cei care se infectează cu acest virus pot muri. Din câte se pare, asistenta a murit după ce organele au început să-i cedeze. Mai precis, aceasta a murit din cauza insuficienței multiple a organelor- termen folosit de medici.

Focarul din DGASPC și lacunele unui sistem bolnav

Daniela Marciuc a fost asistentă medicală, fiind angajată a Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului. Ea a luat virusul chiar de la locul de muncă. S-a spus, inițial, că focarul din centrul de plasament C. A. Rosetti a izbucnit după ce un ajutor de bucătar a venit la serviciu infectat. Așa s-a ajuns ca zeci de persoane, angajate ale centrului, să fie infectate. Ieri, reporterii BZI au luat legătura cu reprezentanții DGASPC Iași. Tiberiu Bantaș, purtătorul de cuvânt al Direcției a precizat că în Centrul de plasament C. A. Rosetti mai sunt, acum, 22 de copii infecatați cu COVID-19 și un angajat care se află în concediu medical.

„În acest moment, în Centrul de Servicii Sociale C. A. Rosetti sunt 22 de copii infectați și un angajat care se află în concediu medical”, a precizat Tiberiu Bantaș.

Asistenta care a murit infectată cu COVID-19 a mers la serviciu, deși era bolnavă?

Daniela Marciuc a fost confirmată cu COVID-19 pe data de 17 septembrie. Până la această dată, ea a mers la serviciu.

„Eu cred că a mers la serviciu fiind infectată. Conducerea centrului este cum este și a fost nevoie să meargă la serviciu pentru că nu era personal. Era o femeie puternică, dar a fost epuizată”, a spus preotul.

După moartea ei s-a zvonit că, de fapt, aceasta ar fi fost bolnavă, inclusiv de cancer. Preotul Marciuc a negat, însă, asta.

„Într-adevăr a avut un carcinom, dar acum vreo zece ani. A fost operată, nu mai avea nimic”, a completat părintele.

Pentru comunitatea din care făcea parte, „doamna preotesă”, așa cum îi spun oamenii din Mogoșești, a fost un om deosebit. Vestea morții ei a căzut ca un trăsnet.

Pentru enoriași, vestea a căzut ca un trăsnet

Enoriașii din Mogoșești refuză să creadă ce s-a întâmplat.

„Mie nici acum nu-mi vine să cred. Am auzit clopotul bătând și am întrebat prin sat. Când mi-au spus că a murit doamna preoteasă, nu mi-a venit să cred. Era o femeie tare la locul ei și părintele la fel. Niște oameni buni. Mare păcat”, a spus o localnică.

Toți localnicii au numai cuvinte de laudă pentru familia preotului. Acum, familia se pregătește pentru înmormântare. Pentru mulți, moartea asistentei medicale este o pierdere greu de suportat. În mediul online, mesajele de condoleanțe curg. Dumnezeu să o ierte!

Comentarii
 • Crede și nu cerceta. Sărmanul preot,un om sfânt,care și soț,și tata.ce soarta groaznica.sa scapi de cancer și sa mori de o gripa prezidențială. Apropos de ce spunea her prezident. Acum sa ne manifestam toată compasiunea fata de familia îndoliată. Condoleanțe!

 • Deci a stat pe un scaun 16 ore la UPU si apoi a plecat, epuizata si bolnava acasa, pentru ca in alta parte nu avea unde se duce. Iar pe langa aceasta doamna au stat alte persoane si tot asa. Daca lucra intr-un focar de ce nu a fost testata la locul de munca? Pentru ca practic a dus boala pe picioare pana s-a simtit rau…de fapt cand a mers la UPU deja boala facea ravagii. Daca era testata la servici afla mai devreme si atunci, poate lucrurile stateau altfel.

 • Bravo evoluțion. Dar mai trebuie săpat.mai evoluat adică. Conducerea DGASPC și a centrului din cine este compusă? Director general un inginer mecanic,promovat de pesediști și mafioți după ce a câștigat la loto.din ce părinți securiști se trage? Singura lui ocupație sa se îmbogățească.cu orice preț.la centru social ci este director? O pitifelnica ca „este cum este” spune parintele îndoliat.cu frica de Dumnezeu, așa cum ii sta bine . De ce nu au închis centrul? Cu 22 de copii infectați ? Asistenta,cu dragoste de copii,cu vechime,încercată de suferințe mari in viața ei,a venit la serviciu ca un soldat credincios. Sau poate numai cu frica de șefi dobitoci și abuzivi. CJ Iași,popa prostul,arputea trimite auditul propriu sa vadă adevarul. Dar o va face? Mortul de la groapa nu se mai întoarce. Măcar sa preîntâmpine repetarea tâmpeniei și la altecentre. 0f,of,somnul procurorilor noastre monștri! Corupția ucide. Nimeni nu se poate feri.

 • Bravo evoluțion. Dar mai trebuie săpat.mai evoluat adică. Conducerea DGASPC și a centrului din cine este compusă? Director general un inginer mecanic,promovat de pesediști și mafioți după ce a câștigat la loto.din ce părinți securiști se trage? Singura lui ocupație sa se îmbogățească.cu orice preț.la centru social ci este director? O pitifelnica ca „este cum este” spune parintele îndoliat.cu frica de Dumnezeu, așa cum ii sta bine . De ce nu au închis centrul? Cu 22 de copii infectați ? Asistenta,cu dragoste de copii,cu vechime,încercată de suferințe mari in viața ei,a venit la serviciu ca un soldat credincios. Sau poate numai cu frica de șefi dobitoci și abuzivi. CJ Iași,popa prostul,arputea trimite auditul propriu sa vadă adevarul. Dar o va face? Mortul de la groapa nu se mai întoarce. Măcar sa preîntâmpine repetarea tâmpeniei și la altecentre. 0f,of,somnul procurorilor noastre monștri! Corupția ucide. Nimeni nu se poate feri. (Greșit.nu i duplicat,e cenzura amicilor dagaspc)

 • Pacient suspect de covid19,sta 16 ore pe scaun in UPU asteptand un rezultat care tot n a venit???
  16 ore?
  N au putut sa i spuna ca dureaza si s o directioneze corect?
  Atat de cinici sunt?

 • La puscarie cu cei din fruntea DGASPC. Sunt cercetati in dosare penale si ei stau inca in functie. Forin Ion habar n-are ce se intampla in institutie, il joaca subalternele ca pe papusi.
  Incet-incet se apropie scadenta. O sa va ajunga blestemele copiilor de viitorul carora v-ati batut joc.Numai declaratiile pompoase sunt de voi.

 • Pentru medicii de la ATI. Va rog să așezați pe burta pacienții de Covid 19 care sunt in coma indusă și intubați. Nu dați dovadă de lipsă de empatie și de inteligenta. Ajutați plămânii bolnavului. Altfel, le semnați condamnarea la moarte sigura.

 • Ce raspuns ati vrea de la vedeta tv , dr Dorobat? nu face altceva decat sa difuzeze panica PNL-lui ca urmare a proastei guvernari.Cum sa tina un pacient suspect,alaturi de atatia oameni cat se perinda pe acolo? Trebuie ancheta urgent si retinerea vinovatilor, iar clica de la CA ROSETTI si DGASPC IASI trebuie desfiintata.

 • D.N.A. IASI DOARME VORBITI INCET DERANJATI SPECIALI SI DACA SATREZESC VOR IAR O PENSIE SI MAI SPECIALA ….CORUPTIA DIN SANATATE NU O VEDE NIMENI….IAR DACA O VEDE AJUNGE LA INSTANTE UNDE SUNT ALTI SPECIALI CARE DAU DRUMUL LA INFRACTORI PE BANDA RULANTA SI DACA MAI PUNEM SI POLITIA SA VEZI ,,,,,INSTITUTII SPECIALE,,,,A NU SE UITA SRI UNDE PUTE TRADAREA SI NEPOTISMELE SAU NEPOATELE SI BINENTELES CANCERUL ROMANIEI POLITICIENIIIIIIIIII…..

 • Un sistem medical ticălos plin de șpăgari fara nici o tangență cu ceea ce ar trebui sa fie un medic.Iar madam Dorobăț isi face meseria mai mult la televizor,in speranta ca o sa scape de condamnarea pentru spaga

 • Numai daca vrei sa castigi bani! Oferta sigura si serioasa: Proiect B! Cel mai bun film produs la Hollywood! Alegerea cea mai buna pentru tine! Sistem automat de lucru! Stim ca si tu poti sa castigi bani! Cea mai buna oportunitate a lumii! Numai cu incredere castigi! Hollywood are nevoie de o poveste noua si buna! Solicita acum detalii la adresa de email muncadeacasa08@gmail.com

 • Dumnezeu sa te ierte doamna Daniela.Imi pare nespus de rau sunt foarte trist.Fostii colegi din Primaria Iasi resimt cu durere o astfel de pierdere. La naiba sa l ia de virus ca a luat un astfel de om.

 • Dumnezeu sa o ierte! Păcat de ea ca a murit. În ce privește sistemul sanitar – e la pamant. Le-au marit salariile de iau bani cu sacul si tot nu se mai satura. Când vom fi tratați omenește de cei în halate albe? Nu le pasă de oameni; spaga sa fie mare – începând de la cel de la poarta și pana la cel mai mare în grad.

Adauga un comentariu