Local

Tragedie într-o localitate din judeţul Iaşi. Un muncitor a murit după ce a căzut de pe casă – EXCLUSIV, FOTO, UPDATE

Publicat: 21 ian. 2022
o casă ridicată pe un teren din Iași
Un bărbat de 33 de ani a decedat în timp ce lucra la o casă din Iași

În urmă cu puţin timp s-a produs o tragedie la Iaşi. Din primele informaţii deţinute de reporterii BZI se pare că un bărbat a decedat după ce a căzut de pe o casă. Incidentul nefericit a avut loc în satul Voroveşti, comuna Miroslava.

Muncitorul la negru care lucra la acoperiş, cel mai probabil, s-a dezechilibrat şi a căzut de pe casa situată într-un cartier rezidențial. Acesta a suferit leziuni incompatibile cu viaţa. La faţa locului s-au deplasat un echipaj medical şi poliţiştii.

UPDATE: ITM Iași a deschis o anchetă privind cazul bărbatului.

„ITM Iaşi a demarat o anchetă privind cauzele producerii accidentului de muncă, dacă angajatorul a respectat legislaţia muncii şi dacă persoana în vârstă de 33 ani care a căzut de la înălţime avea echipament de protecţie. În cazul în care echipa care a plecat să verifice situaţia descoperă că a fost încălcată legea, administratorii celor două societăţi unde bărbatul lucra risca amenzi de minimum 10.000 lei”, a transmis ITM Iaşi, în exclusivitate pentru BZI.ro.

UPDATE: Bărbatul avea 33 de ani și lucra la șantierul din Vorovești, unde se ridicau mai multe case.

„Un pacient în vârstă de 33 ani. S-a deplasat un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean de tip C2. A fost găsit decedat, fără indicaţie de resuscitare cardio pulmonară, leziuni incompatibile cu viaţa”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iaşi.

Un alt muncitor care lucra la un bloc a murit, după ce a căzut de la înălțime

În urmă cu mai mult timp, un alt muncitor din Iaşi a decedat. Acesta lucrat pe bulevardul Chimiei, la etajul 3 al unui bloc din complexul imobiliar River`s Towers. Bărbatul de 48 ani aflat pe şantierul de construcţie s-a dezechilibrat şi a căzut în gol de la înălţime.

„Apelul prin 112 a fost făcut la ora 8.55, prin care am fost solicitaţi să intervenim pe bulevardul Mangeron, în zona Sălii Sporturilor din Grădinari. A fost dirijat de urgenţă un echipaj medical de urgenţă cu medic tip C2, care odată ajunşi la locul solicitării au găsit un pacient lângă un bloc aflat în construcţie. Bărbatul, în vârstă de 47 de ani, căzut de la înălţime, se afla în stop cardio respirator fără indicaţie de resuscitare, având leziuni incompatibile cu viaţa. Acesta prezenta traumatism cranian sever cu fracturi multiple ale cutiei craniene şi fractură de coloană cervicală. S-a constatat decesul la ora 9:15, iar echipajul de poliţie face cercetări în acest caz”, a declarat purtătorul de cuvânt al SAJ Iaşi la acel moment.

Un alt ieşean a decedat după ce a căzut un mal de pământ peste el

Un alt accident de muncă produs la Iaşi s-a soldat cu un deces. La finalul anului 2020, în localitatea Roşcani, mai mulţi muncitori lucrau la o canalizare. Din nefericire, un mal de pământ s-a desprins şi a căzut peste doi angajaţi. Cei doi bărbaţi au rămas prinşi, colegii l-au scos pe unul dintre aceştia, iar cel de-al doilea a murit.

„Elicopter, SMURD și ambulanță la un accident de muncă, doi muncitori lucrau la canalizare și s-a surpat un mal. M.D., 28 ani, bărbat, fractură la antebraț, traumatism toracic; C.G., 45 ani, bărbat, prins sub pământ, găsit în stop cardio respirator, se efectuează manevre de resuscitare. Primul adus de elicopter la Iaşi, al doilea decedat după resuscitare”, a declarat atunci prof. dr. Diana Cimpoeșu.

 
Comentarii
Adauga un comentariu