Titlurile zilei

Tragedie într-un sat din Iași, în noaptea de Înviere! Au adormit înconjurați de flăcări, cu copilul în brațe. „Îi mulțumim lui Dumnezeu”. În Săptămâna Luminată putem face o minune pentru acești oameni – FOTO

Publicat: 07 mai 2021
O poză cu o femeie îmbrăcată în pijamale roz, care ține în brațe un copil, Adriana Lăzărescu, și un bărbat cu tricou roz care stă serios, Mihai Lăzărescu
În doar 20 de minute, casa soților Mihai și Adriana Lăzărescu a ars în totalitate. Munca de o viață a celor doi s-a făcut scrum într-o clipă de neatenție

Un moment de neatenție a dus la producerea unei tragedii. Casa familiei Lăzărescu, din județul Iași, satul Totoești, comuna Erbiceni, a fost arsă în totalitate. Incendiul s-a produs în noaptea de Înviere, din cauza unei lumânări nesupravegheate. Mihai Lăzărescu, Adriana Lăzărescu și fiul lor de 5 ani au rămas fără casă. Toată munca lor de-o viață s-a făcut scrum în 20 de minute

Familia Lăzărescu a rămas fără acoperiș deasupra capului în prima zi de Paște. Un moment de neatenție a dus la producerea unui grav incendiu. Agoniseala de o viață s-a evaporat în doar 20 de minute sub privirile neputincioase ale soților Mihai și Adriana Lăzărescu. Mihai Lăzărescu are 35 de ani, iar Adriana Lăzărescu are 32 de ani și împreună au un băiețel de 5 ani.

„Am venit pe la 03:30 de la slujba de Înviere, am lăsat lumânarea să ardă și ne-am pus la somn. Duminică dimineață, pe la 06:30, se auzeau niște zgomote care m-au trezit, iar când am mers în camera alăturată și am deschis ușa, era un fum gros și era ars tot. Toată munca noastră s-a spulberat în câteva minute. M-am speriat, am țipat, am luat copilul și am ieșit repede afară. Nu a mai durat 20 de minute că deja totul era scrum. Casa a fost distrusă în proporție de 95 la sută și nu am mai putut recupera nimic. Am muncit 9 ani în străinătate, unde am lucrat în agricultură, iar soțul, în construcții.

În urmă cu trei ani ne-am hotărât să ne întoarcem de tot acasă. Ne-am dorit o casă a noastră. Am început construirea casei de când eram plecați și ușor, ușor am mai făcut câte ceva. Acoperișul era abia renovat. Am făcut un împrumut de 30.000 de lei pentru acoperiș. Mai aveam de finalizat o cameră, materialele erau cumpărate, dar și acestea au ars. Nu mai avem nimic, până și pereții se dărâmă, atât de tare a ars. Noi lucrăm în Podul Iloaiei la Fermador. Îi mulțumim lui Dumnezeu că noi suntem sănătoși și mulțumim tuturor oamenilor care ne-au ajutat”, a povestit în lacrimi Adriana Lăzărescu, proprietara casei.

Vecinii au doar cuvinte de laudă la adresa celor doi soți și nu au ezitat să le sară în ajutor

Întreaga comunitate a venit în sprijinul soților Lăzărescu. În prezent, soții Mihai și Adriana Lăzărescu, împreună cu fiul lor, locuiesc la mama lui Mihai, într-un sat alăturat.

„Era o candeluță din plastic care, din nefericire, a ars toată până a luat foc masa pe care era așezată și de acolo a pornit tragedia. Norocul a fost că ușa camerei unde a pornit incendiul era închisă, iar flăcările nu s-au extins în dormitorul familiei. Pe timpul nopții nu au simțit miros de fum, dar înspre dimineață se auzea cum mobila din casă trosnea. Când s-au trezit au văzut flăcările care deja distruseseră mai bine de 70 la sută din casă. Primul lor instinct a fost să scoată copilul și au fost neputincioși în fața flăcărilor.

Au rămas, săracii, în zi sfântă de sărbătoare fără un acoperiș deasupra capului. Sunt o familie bună, muncitoare și chiar au nevoie de ajutor. Mihai este un băiat tare muncitor, a plecat de la 18 ani în străinătate, a muncit și s-a întors acum în țară pentru a se stabili aici cu familia. În urmă cu trei luni au făcut un împrumut în bancă pentru a renova acoperișul și acum totul s-a spulberat. Momentan, familia Lăzărescu locuiește la mama soțului, Mihai Lăzărescu”, a declarat Raluca Neagu, vecina familiei Lăzărescu.

În edițiile anterioare ale „BZI” a fost prezentat cazul unei familii care a rămas sub cerul liber într-o noapte.

Primăria și Consiliul Local din comuna Erbiceni au donat 20.000 de lei pentru familia Lăzărescu

Conducerea Primăriei Erbiceni, împreună cu Consiliul Local, au convocat o ședință ordinară pentru a veni în ajutorul familiei greu încercate. Aceștia au hotărât să doneze familiei Lăzărescu suma de 20.000 de lei. De când s-a produs tragedia, cei doi soți merg zilnic la locul unde era casa lor pentru a începe lucrările la noul imobil.

„Trebuie să luăm totul de la zero! Băiatul plânge și spune mereu că îi este dor de căsuța lui”, a mai precizat Adriana Lăzărescu.

În Săptămâna Luminată, împreună putem face o minune pentru acești oameni! Oricine dorește să îi ajute o poate face donând în contul Adrianei Lăzărescu. Orice leu contează pentru ca băiețelul de 5 ani să se poată întoarce în casa lui, alături de părinți. Titular cont: Lazarescu Adriana Ionela, Cod IBAN: RO39RNCB0310073305420001.

Comentarii
  • Cu o asigurare care costa cativa zeci de euro ti se acorda despagubiri integrale la incendiu. Cladire, mobila, aparate electrocasnice.
    E o practica fireasca in toate tarile sa iti asiguri locuinta impotriva oricarui incident. Dai cativa firfirei dar dormi linistit.
    Degeaba se pleaca afara sclav la munca alora daca nu inveti nimic. E mai usor sa cersesti prin ziare donatii, este ? La noi in Olanda asa ceva nu exista, cersetorie prin ziare. Toti suntem asigurati. Oricum, educatia isi arata roadele, nimeni nu e iresponsabil sa lase foc deschis si sa adoarma. Cum de nu i-a alertat detectorul de fum din acea camera ?¿?

  • Pentru gabriel.Daca te plictisesti si nu mai stii ce sa faci,apuca-te de fundul pantalonilor si fugi cat vezi pamantul.Tu ai detector de fum in toate camerele,poate si la baie?Ar trebui sa iti pui detector de prostie in creier,poate te eliberezi.Ramai in Olanda ta ,la prafurile si iarba ta.Important este ca acel om lucreaza si nu sta la mila socialului,a facut un imprumut pentru intretinerea in buna stare a casutei lui.

  • Da, asta-i definitia prostiei, sa muncesti ca o vita afara si sa iti dai foc la casa dupa aia. Din poze vad ca deja au inceput sa curga donatiile pentru vrednicul erou cu tunsoare USMarines: un box cu 4 pet de apa dar si un box cu 6 pet bere. Sa aiba cu ce stinge focul ! Lasa, tata,ca doneaza romanasii tai, au dat pentru tiganul calaret, o sa mai dea si pentru patriotul incendiator. Si, oricum,acusi incepe sezonul la capsuni si dupa aia la sparanghel, iese si de-un garaj ! Cu ce mai pune lumea in cont, plus donatiile primariei din taxele si impozitele votantilor, iese si foisorul cu gratar.

  • Deci astia practic siau dat singuri foc la casa ! sa fie sanatosi !, capul face capul trage ! data viitoare sa tina minte

  • Oricui i se poate intampla asa o nenorocire. Asigurarea nu acopera integral recostructia unei case in romania, iar constructiile vechi nici nu se pot asigura. In loc sa judecati pe cineva ar trebui sa va puneti in locul acestei familii si sa intelegeti suferinta prin care trec, mai ales ca au si un copil. Empatia vad ca lipseste cu desavarsire si singurul lucru la care se pricepe lumea este sa judece

  • Pentru StefanelUK.Tu de la prafuri sau alte ierburi nu mai poti distinge un bax de suc de unul de bere.Nu iti doresc sa patesti la fel si pe urma sa te vorbim de dulce.De unde ai tras concluzia ca a dat foc intentionat?Spune si in articol ca a facut imprumut in banca si a inlocuit acoperisul.Este impamantenit acest obicei la poporul roman de a aprinde candele peste tot,dar tot la fel de periculoase unde sunt lasate si mai ales nesupravegheate.

Adauga un comentariu