Titlurile zilei

Tragedie la Iași! Georgiana a murit după ce a căzut în stradă în timp ce își ducea copilul la școală. Dușmanul ascuns a ucis-o pe tânără – EXCLUSIV

Publicat: 24 sept. 2022
Tragedie la Iași Georgiana a murit după ce a căzut în stradă în timp ce își ducea copilul la școală. Dușmanul ascuns a ucis-o pe tânără  EXCLUSIV
Georgiana Pecură a murit la scurt timp după ce a a căzut în stradă în timp ce își ducea copilul la școală

Tânăra care a căzut în stradă, în timp ce își ducea copilul la școală, a murit pe patul de spital. La doar 35 de ani, Georgiana s-a stins din cauza emboliei pulmonare

Georgiana Pecură, tânăra care a ajuns la spital zilele trecute, după ce a căzut în stradă în timp ce își ducea copilul la școală, a decedat. La scurt timp după ce a ajuns pe mâna medicilor, femeia a murit chiar sub ochii acestora. Tânăra a intrat în stop cardio-respirator luni, 19 septembrie 2022, în zona CUG. Martorii au sunat la numărul unic de urgențe 112, iar la fața locului a intervenit un echipaj medical care i-a acordat acesteia primul ajutor. Din câte se pare, când a căzut, femeia a fost observată de un medic ce trecea pe acolo întâmplător.

Acesta ar fi inițiat manevrele de resuscitare, până la venirea ambulanței, ce au fost continuate, iar femeia și-a recăpătat pulsul. Totuși, starea ei era una extrem de gravă și a fost transportată de urgență la Spitalul „Sfântul Spiridon” pentru a fi sub supravegherea medicilor.

Georgiana Pecură a murit după o embolie pulmonară

Incidentul s-a petrecut luni dimineața, în jurul orei 8:00. Femeia a ajuns la Spitalul „Sfântul Spiridon” puțin după ora 9:00. Medicii au precizat că aceasta se afla în comă post-resuscitare, având embolie pulmonară. Tânăra a rămas intubată în stare extrem de gravă, dar sub supravegherea medicilor. Embolia pulmonară (sau tromboembolismul pulmonar – TEP) se produce atunci când un tromb (cheag de sânge), cel mai frecvent de la nivelul unei vene profunde, se desprinde și ajunge la nivelul plămânilor. Aici, din cauza calibrului mic al arterelor pulmonare, obturează complet sau parţial vasele pulmonare în care ajunge. Sângele nu mai poate circula la acest nivel şi, astfel, se instalează manifestările tromboembolismului.

Cum apare embolismul? Are vaccinul împotriva COVID-19 vreo legătură?

Originea trombilor este reprezentată, în 90 la sută din cazuri, de trombozele venoase ale membrelor inferioare. Formarea cheagului de sânge la nivelul unei vene este favorizată de o creştere a vâscozităţii sângelui ce este asociată cu stagnarea acestuia în venă şi, uneori, cu un traumatism la nivelul venos. Agenția Europeană a Medicamentului a identificat o asociere între vaccinarea împotriva COVID-19 și apariția unor evenimente trombotice. Combinația raportată de cheaguri de sânge și trombocite scăzute din sânge este foarte rară, iar beneficiile vaccinării împotriva COVID-19 depășesc riscurile efectelor adverse. Totuși, ceva pare să se întâmple. Mulți tineri și-au pierdut viața, în ultima perioadă, în urma unor boli ce au legătură cu coagularea sângelui.

Are vaccinul împotriva COVID-19 vreo legătură? Posibil, spun unii medici, însă nimeni nu își asumă o asemenea afirmație.
Comentarii
Adauga un comentariu