Eveniment-Social

Tragedie la Palatul Culturii din Iași! Întreaga echipă a Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași este îndurerată de dispariția unuia dintre cei mai îndrăgiți și apreciați colegi

Publicat: 02 feb. 2021
Imagine cu fațada Palatului Culturii din Iași
Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași vă invită să vizitați, la Palatul Culturii din Iași, în perioada 12 - 28 martie 2021, expoziția internațională de pictură și mărțișoare „Sărbătoarea primăverii”

Tragedie la Palatul Culturii din Iași! Finalul săptămânii trecute (duminică, 31 ianuarie 2021) a venit cu o veste năprasnică! La doar 52 ani, unul dintre cei mai îndrăgiți și apreciați conservatori de la Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, respectiv Muzeul de Istorie a Moldovei, Lucian Calancea, a murit fulgerător. Acesta se ocupa de multe din evenimentele sau expozițiile organizate la Palatul Culturii din Iași sau la alte muzee din cadrul Complexului din județ

Tragedie la Palatul Culturii din Iași! Săptămâna trecută (duminică, 31 ianuarie 2021), la doar 52 ani, unul dintre cei mai îndrăgiți și apreciați conservatori de la Complexul Muzeal Național „Moldova” (CMNM) Iași, respectiv Muzeul de Istorie a Moldovei, Lucian Calancea, a murit fulgerător. Acesta se ocupa de multe din evenimentele sau expozițiile organizate la Palatul Culturii din Iași sau la alte muzee din cadrul Complexului din județ. Întreaga echipă a Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași este îndurerată și șocată de prematura dispariție a colegului Lucian Calancea. De peste două decenii, acesta era angajatul instituției, fiind unul dintre cei mai iubiți și respectați din echipa CMNM.

Lucian Calancea s-a implicat cu profesionalism în buna desfășurare a tuturor activităților colectivului, fiind deosebit de apreciat pentru tot ceea ce făcea

Vestea a provocat rumoare și durere, atât în rândul actualilor colegi de la Palatul Culturii, al foștilor angajați ai CMNM, cât și al celor care l-au cunoscut. Echipa Complexului Muzeal Național „Moldova” a transmis un mesaj înduioșător.

„Cu nespusă tristețe în suflet, anunțăm moartea colegului nostru Lucian Calancea, conservator al Muzeului de Istorie a Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național «Moldova» Iași. Membru al echipei noastre din 1997, Lucian Calancea s-a implicat cu profesionalism în buna desfășurare a tuturor activităților colectivului, fiind deosebit de apreciat pentru tot ceea ce făcea. Plecarea sa neașteptată dintre noi a lăsat un gol imens, pe care nu suntem pregătiți să îl umplem. Condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu să îl odihnească în pace!, au transmis, in memoriam, cei de la CMNM Iași.

„Era Omul, colegul și profesionistul desăvârșit pe care te puteai baza la bine, dar mai ales la greu…”, a mărturisit un coleg apropiat

În fața acestei tragedii, unul dintre cei mai apropiați colegi a mărturisit cu lacrimi în ochi și cu o durere nemărginită că Lucian Calancea era, și mereu va rămâne, un Om deosebit și un profesionist aparte.

„Lucian era unul din acei Oameni pe care te puteai baza total, care mereu te sprijinea prin fapte și vorbe calde când aveai nevoie sau te aflai în situații limită. Era omul din echipa CMNM care, deși niciodată nu ieșea în față, muncea enorm și cu pasiune pentru ca evenimentele, expozițiile instituției să fie făcute la perfecțiune. Niciodată nu spunea nu, stătea uneori și până târziu în noapte ca totul să iasă foarte bine. Știa să te ajute când întâmpinai probleme de viață… E tragic ceea ce s-a întâmplat cu el și cât de repede a plecat dintre noi”, a mărturisit un coleg apropiat.

Lucian Calancea a studiat la Colegiul Național „Costache Negruzzi” și a urmat studiile superioare ale Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Adauga un comentariu