Actualitate

TRAGEDIE! Moarte invaluita in mister. Un consilier bancar si-a pus capat zilelor, la spitalul lui Viorel Blajut! FOTO

Publicat: 26 sept. 2016

@ Un iesean de 46 de ani si-a pus ieri capat zilelor, aruncandu-se de la ultimul etaj al unui spital privat din Iasi @ Acesta este la a doua tentativa de suicid @ In luna martie a incercat sa-si incheie socotelile cu viata, aruncandu-se de pe pasajul Mihai Eminescu

Ieri dimineata, 26 septembrie 2016, in jurul orei 8:30, o persoana s-a aruncat in gol de la ultimul etaj al spitalului privat „Sfantul Sava„, care apartine omului de afaceri Viorel Blajut. Barbatul, in varsta de 46 de ani, a cazut de la etajul 9 al spitalului. Acesta se afla internat de pe 26 aprilie. La fata locului au sosit criminalistii, care fac cercetari, impreuna cu un echipaj medical de urgenta al Serviciului de Ambulanta Judetean (SAJ) Iasi. In urma cu putin timp, medicii au constatat decesul.

„Echipajul medical de urgenta cu medic tip C2 al Serviciului de Ambulanta Judetean Iasi, a intervenit luni, 26 septembrie 2016, in urma apelului la 112 inregistrat la ora 8:27, la Spitalul Sf. Sava din Iasi, pentru un pacient cazut de la inaltime. La locul solicitarii a fost gasit un barbat in varsta de 46 de ani, decedat, avand leziuni incompatibile cu viata (traumatism toracic forte, otoragie, fractura de baza de craniu, fracturi membre inferioare). Acesta s-a aruncat de la etajul 9 al cladirii spitalului, medicii constatand decesul pacientului”, a declarat Nicolai Pralea, purtatorul de cuvant SAJ si asistent medical principal.

Filmul tragediei

Dan Adobroaei, fost consilier bancar, se afla internat in spital de pe 26 aprilie si urma un tratament de recuperare in urma unei alte tentative de sinucidere din 27 martie. Atunci, Dan Adroboaei s-a aruncat in gol, in pasajul din Fundatie, la trecerea pietonala dinspre Lapusneanu. Martorii care au asistat la incident au spus ca barbatul s-a urcat pe balustrada si a sarit in gol. Traficul a fost intrerupt in pasaj pret de cateva zeci de minute. Soferii i-au acordat primul ajutor victimei, acestia spunand ca barbatul prezenta o fractura deschisa la mana stanga.

Citeste si:  EXCLUSIV. Un barbat s-a aruncat in pasajul din Fundatie – UPDATE FOTO

Dupa ce a fost externat din spital, acesta s-a internat la spitalul privat, pentru a face sedinte de recuperare. Potrivit apropiatilor, barbatul locuieste cu mama acestuia, intr-un apartament de pe bdul Independentei, sotia fiind plecata de mai mult timp la munca in Germania. In urma unei discutii telefonice mai aprinse purtate cu sotia sa, barbatului i-au venit iar gandurile negre. Din primele verificari, barbatul a intrat in toaleta din rezerva proprie. Cel mai probabil, sinucigasul a profitat de aceasta situatie, sa se strecoare la locul incidentului. Datele cu privire la ora decesului si a cauzelor acestuia vor fi stabilite în urma efectuarii necropsiei. Pacientul era programat pentru externare la finalul acestei saptamâni.

Cum este posibil?

Desi barbatul a mai avut astfel de tentative si a fost dus la Spitalul de Psihiatrie „Socola”, reprezentantii spitalului privat unde s-a produs tragedia sustin ca nu au avut cunostinta. „Urmare a incidentului nefericit din data de 26 septembrie, cu privire la un pacient al spitalului nostru, am demarat o ancheta interna pentru a stabili exact conditiile producerii acestuia si totodata am convocat comisia de disciplina, pentru a stabili daca au fost incalcate normele Regulamentului de Organizare si Functionare si ale Regulamentului de Ordine Interioara ale unitatii. Putem mentiona ca persoana era pacient al unitatii noastre din luna aprilie 2016, in cadrul sectiei de ingrijiri paliative, nefigurând în documentele noastre ca fiind persoana cu probleme de comportament sau cu antecedente de suicid. Ca urmare a progresului medical produs de la internare pâna în prezent, pacientul nu necesita o stricta supraveghere, mai mult, pentru confortul acestuia, s-a solicitat si i s-a asigurat un spatiu privat pentru intimitate. Personalul spitalului este foarte afectat de tragedia intâmplata, evolutia pacientului fiind una de reusita a sistemului nostru de paliatie. Având rezultate foarte bune si neasteptate, pacientul era programat pentru externare la finalul acestei saptamâni. Personalul si conducerea spitalului „Sf. Sava” regreta aceasta tragedie si transmite condoleante familiei îndurerate”, se arata intr-un comunicat transmis de conducerea Spitalului „Sf. Sava”.

Citeste si:  EXCLUSIV! Un pacient de la Spitalul Sf Sava s-a SINUCIS! – UPDATE, FOTO,VIDEO

Comentarii
  • Vede-ti ce medicamente administreaza pacientilor „medicul” Albu Alina , tramadol si glucoza dupa care le pune pampersi si acolo ii lasa! Acest „medic”este pediatru si este de o aroganta iesita din comun figurand in acelasi timp pe mai multe state de plata!

  • Va dati seama ca acest pacient a fost OMORAT cu zile? Nu a beneficiat de calitate a serviciilor medicale-obligatorii prin lege: a fost internat la o sectie neadecvata, nu a fost tratat de un medic de specialitate pentru boala sa, nu a primit medicatia si ingrijirile adecvate etc etc.Ba mai mult, CAS a decontat nejustificat peste 200 lei/ zi (in afara de coplata familiei 70 lei/ zi), pentru internare la sectie de ingrijiri paliative, in conditiile in care CAS aproba cu mare greutate si ingrijiri paliative la domiciliu, mult mai ieftine, doar pentru cazuri foarte grave: bolnavi de cancer, paralizati, doar dupa nenumarate umilinte la cozi, dosare peste dosare…Dar spitalul privat al lui Blajut e protejat al directorului de la CAs Iasi Danca Robert

  • Revoltator ca s-a decontat din banii asiguratilor o perioada de cca 5 luni (aprilie-septembrie) de ingrijiri paliative! Medicul care a facut trimiterea nu a scris diagnosticul? Daca era medic de familie trebuia sa stie (altfel ce justificare avea trimiterea unui tanar la paliative?), daca era medic specialist trebuia sa fi avut la randul sau bilet de trimitere de la medicul de familie. Spitalul este vinovat, familia ar trebui sa dea in judecata spitalul, sa ceara daune. Iar Casa de asigurari, de cand este Danca Robert director favorizeaza multe infractiun: falsuri, delapidari etc, mai ales prin spitalele private. Sotia lui Danca Robert a figurat ea insasi cu un al doilea cotract, la spitalul privat Elytis, desi Danca Robert era in conflict de interese, atata timp cat era presedintele comisiei paritare, care aproba situatiile, care ar trebui sa fie exceptionale, cu criterii piblicate, de medici cu contracte la 2 spitale, cu CAS

  • Nu e primul caz de acest gen la acest spital. Judecatoarea Cazacu Madalina Cerasela si-a internat personal mama cu care era in litigii banesti (incalcand o hotarare judecatoreasca definitiva prin care acesteia i se pusese un curator) la ingrijiri paliative (in intelegere cu patronul Blajut Viorel nici n-a platit partea de coplata, ci doar CAS Iasi a platit), timp de 7 luni, dupa care pacienta a decedat suspect, de alta boala, o infectie respiratorie! Si in acel caz CAS Iasi a platit nejustificat internarea: pacienta nu avea bilet de trimitere, spitalul nu avea autorizatie sanitara pt tratament paliatie Alzheimer, medicul nu avea specialitatea legala pt contract cu CAS si pt tratarea pacientilor cu boli psihiatrice, nici macar in stadiu paliativ, nu a primit tratament, a fost tinuta captiva, la pat (dei nu era imobilizata la internare), izolata etc etc Dar pacienta a fost OMORATA in acel spital privat pe banii nostri, ai asiguratilor! E caz penal!

  • Este putin neadevar in articol. Nu a fost internat niciodata la Socola. Suferea de depresie dupa ce nou numita directoare de grup Gabriela Musteata l-a „ajutat” sa-si piarda seviciul dupa 20 de ani fara nicio compensatie. Avea nevoie intr-adevar de consiliere psihologica .

  • In articol nu scrie ca a stat internat la Socola, ci doar ca a fost dus acolo pentru control, asa cum se procedeaza cu toti cei care au astfel de tentative.

Adauga un comentariu