Eveniment-Social

TRAGEDIE pe strazi! Accidentele rutiere fac tot mai multe victime

Publicat: 11 mart. 2013
1
Medicii de la Unitatea de Primire Urgente, din cadrul Spitalului Sf. Spiridon Iasi, se confrunta cu tot mai multi pacienti, victime ale accidentelor rutiere. In general, pasagerii din autoturismele implicate in accidente sunt descarcerati si transportati cu SMURD-ul la urgente.
Neatentia, consumul de alcool sau neadaptarea vitezei sunt principalele motive pentru care zeci de ieseni ajung in stare grava la spital. Nici pietonii nu sunt scutiti de traumatisme si contuzii multiple, fiind loviti chiar pe trecerea de pietoni. Majoritatea pacientilor de la urgente, scosi din fiarele contorsionate ale masinilor, sunt directionati catre Neurochirurgie, Ortopedie sau Chirurgie.
O femeie in varsta de 36 de ani risca sa ramana paralizata toata viata din cauza unei ciocniri violente. Un tanar de 23 de ani din localitatea Voinesti a fost sfaramat de scuterul pe care abia il achizitionase. Un batran de 78 de ani a fost tarat cativa metri de un autoturism, care l-a lovit chiar pe trecerea de pietoni. Acesta a ramas inconstient pe strada, pana la sosirea echipajelor medicale.
Comentarii
Adauga un comentariu