Actualitate

Tragedie. S-a stins din viata inainte sa se inchine la moasele Sf. Parascheva

Publicat: 11 oct. 2013
1

@ Pelerinajul la Sf. Parascheva a fost marcat ieri de o adevarata tragedie @ O femeie din Ploiesti a cazut ca secerata si nu a mai avut nicio sansa la viata @ In urmatoarele zile, medicii se asteapta sa ajunga mai multi pelerini la urgente

O femeie in varsta de 55 de ani a murit inainte sa ajunga sa se inchine la racla cu moastele Sfintei Parascheva. Femeia a ajuns de la Ploiesti la Iasi in urma cu doua zile si spera sa poata rezista pana luni. Dupa prima noapte petrecuta sub cerul liber, a cazut ca secerata. Pelerinii care au fost martori la evenimentul neasteptat au solicitat interventia unei ambulante, care a transportat-o de urgenta la spital. Femeia a fost preluata de la Mitropolie si a ajuns pe mana medicilor de garda de la Spitalul Parhon. Problemele cardiace mai vechi, oboseala, frigul din timpul noptii si lipsa unei alimentatii corespunzatoare au favorizat inrautatirea starii de sanatate. Dupa cateva ore, femeia s-a stins din viata, iar medicii nu au mai putut face nimic.

„La Spitalul Parhon a ajuns o femeie de 55 de ani din Ploiesti, venita in pelerinaj la Mitropolie. Pacienta se afla in stop cardio-respirator, starea sa fiind una critica. Dupa repetate manevre de resuscitare, pacienta a decedat. Din nefericire, nu s-a mai putut face nimic pentru aceasta”, a precizat Bogdan Cojocaru, manager la Spitalul Parhon. Mai multi pelerini au avut nevoie de ingrijiri medicale, in special in cursul noptii. Cei care au venit de la sute de kilometri la Mitropolia din Iasi indura ore intregi petrecute cozile interminabile. Cei care ignora alimentatia si hidratarea ajung sa cada din picioare. In curtea Mitropoliei s-au amenajat mai multe corturi, unde se acorda ingrijiri de prim-ajutor cu sprijinul voluntarilor de la Crucea Rosie. Medicii recomanda ceaiuri calde si imbracaminte corespunzatoare pe timpul noptii in special. Cei care stiu ca sufera de boli cronice nu trebuie sa omita tratamentul in aceste zile. „La Unitatea de Primire Urgente Iasi (UPU) au ajuns mai multi pelerini care au avut nevoie de ingrijiri de prim-ajutor. Nimeni nu a necesitat internare si nu a prezentat risc vital. Cei mai multi prezentau boli cronice acutizate, in special ciroze. Au mai fost si pelerini care au in istoric probleme cardiace si au ajuns la urgente cu hipertensiune”, a precizat dr. Gabriel Perianu, medic primar de urgenta in cadrul Spitalului Sf. Spiridon Iasi.

Comentarii
  • Tot respectul pentru cei care au o credinta adevarata si solida. Ceea ce se intampla insa la Iasi, nu poate fi decat incurajarea unor manifestari superstitioase, duse la paroxism. Sa stai la rand zeci de ore, sa te certi cu toti cei din jur, sa-ti injuri vecinii si pe jandarmi, iar cand ajungi in fata raclei, stai o secunda sa atingi moastele, si apoi … Apoi gata cu credinta. Datoria „de credinta” s-a implinit! Putem sa o luam de la capat cu cele lumesti. Oare cati se gandesc cu adevarat la Dumnezeu? Cati isi purifica cu adevarat sufletele? Cu parere de rau trebuie spus ca nu este vorba decat de incurajarea unor atitudini fanatice si superstitioase. Oare cine are interesul?

Adauga un comentariu