Sport

Tragere la sorti „diabolica” pentru Real Madrid în UEFA Champions League

Publicat: 14 mai 2019
1

Zinedine Zidane a ales sa revina pe Bernabeu, la mai putin de un an de când îsi anuntase plecarea, dar nu a reusit sa revitalizeze echipa. 18 puncte în spatele Barcelonei în La Liga, 17 înfrângeri în acest sezon si "cel mai slab Real Madrid al secolului 21", dupa cum anunta Marca.

Din 1998/1999 Real Madrid nu a mai avut un sezon atât de slab. "Albii" nu au mai câstigat niciun meci în deplasare din 10 martie, iar în campionat au adunat în acest sezon 11 înfrângeri si au primit nu mai putin de 44 de goluri!

Pentru cea mai titrata echipa din lume urmeaza un sezon extrem de dificil. "Tragere la sorti diabolica pentru Real Madrid în Champions League", titreaza Mundo Deportivo, care anunta ca "albii" au cazut în urna a doua si vor da piept cu giganti ca Manchester City, Juventus sau PSG.

Alte posibile adversare pentru Real Madrid în faza grupelor sunt câstigatoarea Champions League (Liverpool sau Tottenham), formatia care va triumfa în Europa League (Chelsea sau Arsenal) sau campioana Germaniei (Bayern Munchen sau Borussia Dortmund).

Cum va arata prima urna

Tragerea la sorti a grupelor UEFA Champions League pentru sezonul 2019/2020 va avea loc pe 29 august, la Monaco. Realul lui Zidane va fi în urna a doua, în timp ce din prima urna vor face parte câstigatoarea Champions League, câstigatoarea Europa League, Barcelona, Manchester City, Bayern/Dortmund, Juventus, PSG si Zenit.

Ultima data când Real Madrid nu a fost cap de serie a fost în sezonul 2015/2016, atunci când a întâlnit-o pe PSG în faza grupelor. Dupa ce a câstigat grupa din care mai faceau parte Sahtior si Malmo, cu 16 puncte, gruparea de pe Bernabeu le-a eliminat, pe rând, pe Roma, Wolfsburg, Manchester City si a câstigat finala cu Atletico Madrid, reusind atunci sa-si adjudece cel de-al 11-lea trofeu în cea mai importanta competitie continentala intercluburi.

Succesul a fost obtinut sub comanda lui Zinedine Zidane, care a preluat Realul în mijlocul sezonului, dupa înlaturarea lui Rafa Benitez. Ulterior, sub comanda antrenorului francez, Real Madrid a mai câstigat înca doua trofee UEFA Champions League, ajungând acum la 13 – un record absolut.
Adauga un comentariu