Info Turism

Traian Bădulescu, expert în turism: Petrecerile de Crăciun și Revelion, doar cu testul COVID-19 negativ

Publicat: 28 oct. 2020
petrecere de revelion
Traian Bădulescu, propune ca petrecerile de Crăciun și Revelion din hoteluri să se facă doar daca turiștii au un test COVID-19 negativ.

Consultantul în turism, Traian Bădulescu, propune ca petrecerile de Crăciun și Revelion din hoteluri să se facă doar daca turiștii au un test COVID-19 negativ. Chiar daca propunerea nu este una populară în rândul hotelierilor cât și în rândul turiștilor, se pare că aceasta este singura soluție viabila pentru a se putea ține petrecerile de la sfârșit de an în condiții de siguranță.

Expertul în turism spune că aceasta măsură de siguranță ar trebui să se impună doar acelor hoteluri care organizează petreceri de Crăciun și Revelion.

Petrecerile de Crăciun și Revelion, doar cu testul COVID-19 negativ

Petrecerile de Crăciun și de Revelion, din hotelurile mari cu zeci sau sute de camere, s-ar putea tine numai daca turiștii care ajung acolo se vor testa pentru COVID-19, cu câteva zile înainte. Propunerea a fost făcută de consultantul în turism Traian Bădulescu, iar aceasta urmează modelul pe care l-au aplicat grecii în aceasta vara pentru a creste nivelul de siguranță sanitara.

Desi soluția nu este una tocmai populară, în momentul de fata, în care avem aproape 5.000 de infectări noi pe zi, pare a fi singura care ar putea să-i protejeze cât de cât pe cei care vor să petreacă și anul acesta așa cum au făcut-o în fiecare an.

„Anul acesta, mulți turiști au ales Bulgaria, Turcia și Grecia, pentru că acolo nu sunt așa multe restricții cum sunt impuse la noi. Ce-i drept, nu au nici nivelul nostru de infectare. Și din acest motiv cred, că pentru o mai mare siguranță și pentru a se permite totuși petrecerile în Sărbătorile de Iarna ar fi nevoie de o astfel de soluție. Atenție, aici mă refer la hotelurile foarte mari”, ne-a declarat Traian Bădulescu.

Traian Badulescu spune că aceasta măsură nu ar trebui să se aplice turiștilor care merg la pensiuni și cabane de vacanță care au o capacitate mai redusa de cazare pentru că, în general, cei care aleg astfel de sejururi fac parte de obicei din aceeași familie și ocupa țoață capacitatea de cazare.

„Mă gândesc că daca iți permiți să dai peste 1.000 de euro de persoana pentru sărbători pe Valea Prahovei, încă 300 de lei pentru un test și, mai mult, pentru siguranță ta sanitara nu reprezintă un efort financiar prea mare. O să spuneți că „Da, domnule, dar cine îmi garantează mie că nu mă îmbolnăvesc de la alții când ies pe partie sau merg într-un loc public?” Ar avea dreptate să își puna astfel de întrebare un turist, dar cum este mai bine: să știi că ești înconjurat de mii de potențiali turiști infectați sau că ești înconjurat doar de câteva zeci sau sute? Deci e clar că iți reduci semnificativ șansele de a te îmbolnăvi daca ești într-un resort sau la un hotel unde țoață lumea s-a testat înainte de a ajunge acolo”, a mai spus Bădulescu.

Restricția impsă doar în zilele de Crăciun și Revelion

Expertul în turism spune că aceasta măsură de siguranță ar trebui să se impună doar acelor hoteluri care organizează petreceri de Crăciun și Revelion.

„Doar acestor hoteluri pentru că în rest nu are sens să faci asta. Eu am gândit măsura că fiind una ce vă reduce semnificativ șansele de infectare la petreceri, unde țoață lumea se relaxează, devine mai vesela, mai neatenta și implicit, mai vulnerabila”, a mai spus Bădulescu.

Potrivit consultantului, aceste petreceri pot deveni un focar de covid, daca turiștii nu sunt atenți, mai ales că unele dintre ele au sute de participanți.

„Din acest motiv mă și tem pentru turiștii care merg în mod tradițional în Bulgaria, în stațiuni precum Pamporovo sau Bansko, sau chiar în stațiunile de la mare unde sunt hoteluri deschise chiar și pe perioada iernii”.

Traian Bădulescu mai spune că petrecerile se pot realiza doar cu derogare de la condițiile de siguranță impuse acum.

Comentarii
  • Maiiiiiiiiiii destept tare consultantul asta, tu testeaza-te pe banii tai,fa o cheltuiala in plus, ca eu sa-mi umplu ca hotelier buzunarele!!!!!!!!!!!! De unde ii mai scoti Doamne????????? Oare nu-i mai bine sa stau acasa, ca si asa nu-ti pot oferi decat mare lucru si anul acesta cu adaos de 700-800%. ca de, trebuie domnii sa- si scoata parleala de peste an.

Adauga un comentariu