Actualitate

Traian Băsescu a reacționat dur la Legea carantinării: „Mai rămâne să le dăm judecătorilor parafă de medic!

Publicat: 14 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Traian Băsescu a reacționat dur la Legea carantinării Mai rămâne să le dăm judecătorilor parafă de medic
Traian Băsescu a hotărât! Ce schimbare va face fostul președinte în această campanie

Fostul președinte al României Traian Băsescu a reacționat dur la Legea carantinării. Traian Băsescu a criticat propunerea care prevede că judecătorii trebuie să autorizeze internarea bolnavilor de coronavirus. Fostul președinte susține că s-a ajuns într-o situație ridicolă.

„Ce vreți mai ridicol de atât? În Senat s-a ajuns la ridicolul absolut, este mare dispută dacă internarea o stabilește un judecător sau un medic.

Mai rămâne să dăm judecătorilor, de la judecătorii și până la Curtea Supremă câte o parafă de medic”, scrie Traian Băsescu pe pagina sa Facebook.

Traian Băsescu a reacționat dur la Legea carantinării: „Singurul judecător al bolilor noastre este medicul!“

Situația este considerată de Traian Băsescu drept una ridicolă.

„Probabil unii vor susține și că un procuror trebuie să asiste controlul medical al pacientului.

Oare ne dăm seama la ce ridicol s-a ajuns în dezbaterea politică? Singurul judecător al bolilor noastre este medicul!“, a precizat TRaian Băsescu.

Senatorii juriști au reluat luni dezbaterile pe proiectul de lege privind carantina, iar Ministerul Justiţiei a depus un punct de vedere în comisie referitor la carantinare şi izolare.

La ședință participă și secretarul de stat Raed Arafat, care a spus că este nevoie de reglementări legislative pentru a putea lua măsuri în cazul pacienților asimptomatici care nu respectă izolarea. Arafat a citat un studiu făcut de Universitatea Yale, care arată că peste 50% din infecțiile cu coronavirus sunt transmise de asimptomatici.

România nu are nevoie de o nouă lege!

Fostul președinte le transmite liberalilor și premeirului Ludovic Orban că nu este necesară o nouă lege privind carantina și izolarea, ci este aplicabilă o normă ONU cu putere de Acord Internațional la care a aderat din anul 2009

„România nu are nevoie de o nouă lege, are în vigoare o normă ONU cu putere de Acord Internațional la care a aderat din anul 2009 iar Guvernul nu are decât să o pună în aplicare în strict acord cu formulările și definițiile din Regulamentul Internațional de Sănătate 2005 al OMS“, menționează fostul președinte.

Traian Băseacu le transmite liberalilor că pot citi Regulamentul, unde vor descoperi ce înseamnă: „carantină”, „izolare”, „suspect”, „afectat”, „autoritate competentă”, ”urgență de sănătate publică” şi mai ales vor înţelege cum se aplică regulile de carantină, izolare, cum se tratează suspectul de contaminare etc.

„Lectură plăcută incompetenţilor!

PS – la momentul emiterii HG 758/2009 alte 168 de state adoptaseră Regulamentul OMS”, a scris Traian Băsescu, pe Facebook.

„Trebuia să se rămână pe Starea de urgență!“

Traian Băsescu consideră că starea de alertă e o improvizație legislativă și nu are niciun efect. Fostul președinte a spus că numărul mare de îmbolnăviri arată că lucrurile scapă de sub control și, în opinia sa, reîntoarcerea la stare de urgență ar fi singura soluție pentru ca autoritățile să țină îmbolnăvirile sub control.

„Se confirmă ce spun de două luni, că a fost o mare greșeală renunțarea la Starea de urgență. Se merge pe o soluție care nu e prevăzută în Constituție și nu poți să reduci sau să pui sub semnul întrebării drepturi fundamentale cu o improvizație legislativă.

Trebuia să se rămână pe Starea de urgență, o soluție extrem de puternică pentru că este scrisă în Constituție“, a precizat Traian Băsescu.

 

Adauga un comentariu