National

Traian Basescu, audiat in secret in dosarul spalarii de bani, de la Parchetul General

Publicat: 06 oct. 2016
1

Traian Basescu a fost audiat la Parchetul General in dosarul spalarii de bani, potrivit unor dezvaluiri facute chiar de fostul presedinte al Romaniei, la un post de televiziune. Basescu a facut aceste declaratii, joi seara, in contextul unor discutii referitoare la scurgerile de informatii de la parchete si DNA.

”N-as lansa deocamdata un element de neincredere asupra Parchetului General pentru ca si eu am fost la Parchetul General de cand s-a schimbat conducerea si n-a fost informat niciun ziarist. Si am fost chemat la ora 14, cand presa e in floare peste tot”, a spus Traian Basescu.

Contactata telefonic la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3, Adina Anghelescu a afirmat ca audierea a avut loc, cel mai probabil, in data de 6 mai. Mai mult, fostul presedinte ar avea calitatea de suspect in acest dosar, a mai spus Adina Anghelescu.

”Conducerea de la Parchetul General s-a schimbat la 28 aprilie. Era firesc sa fi fost audiat imediat pentru ca el era pus sub urmarire in acel moment. Basescu vorbeste despre o audiere care a avut loc in data de 6 mai 2016. Nu a fost mare tam tam pentru ca audierea a avut loc la un dosar de la Parchetul General, nu la DNA”, a spus Adina Anghelescu.

Dosarul  deschis de procurorii de la Parchetul General are legatura cu un teren pe care Traian Basescu l-a cumparat de la Costel Casuneanu. Astfel, pe 9 august 2000, pe vremea cand era primar general al Capitalei, Basescu a achizitionat un teren de 3.700 de mp in Aleea Privighetorilor 86 din cartierul Baneasa, pentru suma de 1,4 miliarde lei vechi (aproximativ 70.000 dolari la acea vreme), pentru ca doi ani mai tarziu sa il vanda cumnatei omului de afaceri.

Fostul presedinte a folosit banii din afacerea cu Casuneanu pentru a cumpara o vila in Otopeni, pe care a donat-o apoi fiicei sale, Ioana Basescu.

Adauga un comentariu