Actualitate

Traian Basescu cere arestarea tuturor semnatarilor de protocoale in numele CSAT

Publicat: 08 feb. 2017
Editia PDF
11 Oct. 2019
A fost show total in Parlament! In ziua dezbaterii motiunii de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu, fostul presedinte al Romaniei Traian Basescu a iesit la Tribuna Parlamentului pentru a declara, printre altele, ca nu exista un protocol intre DNA-Parchete si Serviciul Roman de Informatii, asa cum a anuntat Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania si a confirmat insusi Procurorul General al Romaniei Augustin Lazar in fata CSM. Traian Basescu sustine ca este vorba despre o minciuna, explicand ca atat timp cat a ocupat functia de presedinte, in sedintele din CSAT pe care le-a prezidat nu a fost adoptat un astfel de protocol. A existat insa, sustine Traian Basescuo decizie a CSAT data in 2010 prin care s-a permis institutiilor statului sa intocmeasca un regulament care sa prevada schimbul de informatii, dar in niciun caz „sa faceti dosare penale impreuna”. Fostul presedinte le-a mai comunicat colegilor senatori si deputati ca aceste hotarari, daca CSAT refuza sa le faca publice, se gasesc si in arhiva de la Guvernul Romaniei.
In fata acestor sustineri facute de Basescu, ne intrebam totusi cine minte? Daca este reala sustinerea lui Traian Basescu din Parlament, potrivit careia nu a existat nicio aprobare din partea CSAT pentru un protocol intre DNA-Parchete si SRI si totusi aceste protocoale au existat, atunci semnatarii acestor acte trebuie arestati!
Pe de alta parte, sesizam ca Traian Basescu vorbeste despre „un protocol DNA-Parchete si SRI”, nu unul intre intregul Minister Public si serviciile de informatii (nu doar SRI).
Iata declaratia lui Traian Basescu din Parlamentul Romaniei:
„Nu exista niciun protocol intre DNA-Parchete si SRI aprobat sau sugerat a se face de catre CSAT. Deci, nu stiu de unde ati preluat aceasta minciuna. Domne, poate ca dupa ce am plecat s-au extins lucrurile, treaba voastra ce vorbiti, dar nu le puneti in seama mea. Doi: in CSAT, dragii mei, a fost domnul presedinte Tariceanu patru ani de zile vicepresedinte al CSAT si il puteati intreba, a fost colegul dumneavoastra Victor Viorel Ponta si il puteati intreba sa va dumiriti ca niciodata CSAT nu a aprobat protocoale intre SRI si DNA. Daca s-au facut, si eu as fi curios sa vad un asemenea protocol pentru ca este un lucru grav daca acest lucru s-a intamplat. Daca insa, confundati, pentru ca toti vorbiti de 2005, sa nu confundati cu o decizie a CSAT din 2010 cand in timpul crizei era evaziune incredibila, cand s-a decis ca Ministerul de Finante, Ministerul Justitiei, Ministerul de Interne, Structurile de informatii sa nu mai trimita la mine ca sesizeaza evaziune fiscala pentru ca eu nu puteam sa puna mana pe telefon si sa spun ‘domnul procuror, ia vezi ca am o sesizare de evaziune fiscala’, ci s-a stabilit ‘intalniti-va dupa un regulament care sa vi-l scrieti si sa respecte lege si schimbati informatiile, nu sa faceti dosare penale impreuna, atentie’. Ati vazut foarte bine cum fac serviciile de informatii cand e cate o borobata: cazul Hexi Pharma. Au dat ei informatii ca au facut peste 300 de informari catre Guvern si presedintie? Da! Ce trebuia sa faca presedintele sau ministru? Sa contacteze un procuror? De ce daca a avut informatia nu a transferat-o la Interne sau direct la DNA ca informatie. Deci, nu va mai lasati pacaliti de propaganda, ca CSAT nu a incalcat legea. Si vreau sa mai stiti ceva. (…) Vreau sa stiti ca asta s-a decis in 2010, iar din 2012 a fost transferata ca activitate Guvernului Ponta. Deci, va doresc mult succes! Pai vedeti ca e la Guvern, oameni buni. Daca CSAT nu vrea sa faca hotararile publice, va asigur ca toate hotararile CSAT s-au aflat in mapa premierului si ca atare sunt depozitate la Guvern!”


loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit