Actualitate

Traian Basescu: Coldea si Kovesi trebuie sa dispara din magistratura si SRI

Publicat: 12 mai 2017
Presedintele PMP, Traian Basescu, a scris vineri, pe Faccebook, ca procurori, judecatori si ofiteri SRI precum Florian Coldea, Laura Codruta Kovesi si Mircea Negulescu trebuie sa dispara din magistratura si din Servciul Roman de Informatii si trebuie sa raspunda in fata legii pentru compromiterea luptei impotriva coruptiei „prin abuzuri, prin represiune nedreapta si implicare inadmisibila in jocuri politice nedemocratice”.
Mai tarziu, va fi prea tarziu. Combaterea coruptiei pare a fi aproape compromisa din punct de vedere al imaginii. Cine a compromis-o? Exact aceia care, aflati in functii in ultimii trei ani, trebuiau s-o duca cu decenta, cu probe si cu respectarea drepturilor fundamentale. Din pacate, n-au facut-o si au compromis credibilitatea actiunilor de combatere a coruptiei (vezi PS cu lista faptelor de notorietate publica)”, a scris senatorul PMP.
El a adaugat ca „practica «relaxarii» in vilele SRI cu sprituri si petreceri ale procurorilor, ofiterilor SRI, judecatorilor si ale oamenilor politici laolalta este deja un tablou public ce compromite, in mod egal, pe toti participantii si, din pacate, in mod nedrept, arunca neincrederea asupra a mii de procurori, judecatori, ofiteri SRI si politicieni corecti”.
In opinia fostului presedinte, „aceste realitati sunt pe punctul de a compromite o activitate esentiala si necesara, decredibilizand chiar lupta institutiilor statului impotriva coruptiei”.
Asupra acestor deviatii inadmisibile si a consecintelor, am avertizat public in mod repetat, inca din 2015, dar corul «intransigentilor» m-a declarat aparator al coruptilor, ceea ce este o mare minciuna. A…daca vreti aparator al drepturilor fundamentale, de acord, dar asta nu inseamna aparator al coruptilor„, a adaugat Traian Basescu.
Liderul PMP a mai spus ca, „din cauza decredibilizarii combaterii coruptiei, un individ instruit, dar putred de corupt si las, de teapa lui Adrian Nastase, a ajuns sa para azi un nedreptatit, uitand ca era «Bombo de care fugeai in Congo» sau «Nastase, sapte case»”.
„Norocul lui ca Matusa Tamara nu poate depune marturie, iar Petrache si Bittner au «uitat» sa-i mai inapoieze averea «imprumutata»”, a completat senatorul.
Traian Basescu a precizat ca, in aceste conditii, s-a ajuns ca „giganticul aparat de propaganda format din ziaristi si analisti cu moralitate indoielnica, bine platiti din bani furati de papusarii Vantu si Voiculescu sa invadeze, astazi, toate televiziunile, sa jubileze si sa spele cu sarg fetele coruptilor si ale stapanilor lor, pe care i-au declarat «eroi martiri»”.
Jurnalisti si analisti, avocati si profesori puternic atasati minciunii si valorilor PSD, au reusit sa reinstaleze atmosfera irespirabila, din cauza propagandei mincinoase, a anului electoral 2009 si a noptii de 6 spre 7 decembrie. Din pacate, procurori, judecatori si ofiteri SRI, prin abuzurile lor si prin utilizarea discretionara a puterii, au dat ocazia acestei pelagre a tranzitiei sa se reinventeze„, a subliniat fostul presedinte.
Senatorul PMP a mai spus ca procurori, judecatori si ofiteri SRI precum Coldea, Kovesi si Negulescu trebuie sa dispara din magistratura si din SRI pentru a raspunde in fata legii pentru compromiterea luptei impotriva coruptiei.
Pentru acest esec, generat de abuzurile ultimilor trei ani, procurori, judecatori, ofiteri SRI precum Coldea, Kovesi, Selaru, Rosu, Stanciu, Dumbrava, Dragomir, Negulescu, Savin si multi, multi altii, care au confundat institutiile statului cu niste instrumente aflate la dispozitia lor pentru a acapara o putere personala nemarginita, nelegitima, pe care nu le-a dat-o nimeni, trebuie sa dispara din magistratura si din SRI. Dar nu trebuie sa dispara oricum. Ei trebuie sa raspunda in fata legii pentru compromiterea luptei impotriva coruptiei prin abuzuri, prin represiune nedreapta si implicare inadmisibila in jocuri politice nedemocratice„, a sustinut Traian Basescu.
In opinia fostului presedinte, „combaterea coruptiei trebuie recredibilizata si relansata, acum, si nu «mai tarziu», prin inlocuirea celor care au compromis-o, cu magistrati care inteleg ca justitia televizata este cea mai proasta, imorala si ilegala solutie si ca la baza oricarui dosar penal trebuie sa stea respectarea drepturilor fundamentale si probele reale”.
Daca eliminarea din magistratura si tragerea la raspundere penala a celor responsabili de abuzuri nu se face rapid, inclusiv a acelora care au generat verdicte nefavorabile Romaniei la CEDO, «mai tarziu, va fi prea tarziu» si nimic din ce s-a facut bine nu va mai putea fi recuperat. Azi, bilantul anti-coruptiei inca este pozitiv si in realitate, dar si pe imagine. Cum va fi peste cateva saptamani? Greu de spus„, a mai afirmat liderul PMP.
In lista faptelor de notorietate publica, Traian Basescu enumera „probe contrafacute, denunturi mincinoase obtinute sub amenintarea catuselor, protejarea de catre procurori a intereselor coruptilor doar pentru ca le-au servit ce au cerut, adica denunturi impotriva unor tinte politice atent selectate, procurorii si judecatorii care au refuzat sa tina cont de Legea 334 din 2006 privind finantarea partidelor si a campaniilor electorale, complete de judecata controlate de SRI”. Presedintele PMP a sustinut ca in aceasta categorie mai pot fi inclusi „judecatori care s-au compromis dand mii de mandate de supraveghere tehnica fara niciun fel de verificare, precum niste sergenti care executa ordine, procurori care au regizat spectacolele televizate umilitoare si ilegale ale oamenilor incatusati inainte de a fi judecati, judecatori care au dispus incarcerarea nejustificata inainte ca oamenii sa fie judecati, procurori care distrug firmele a caror administratori sunt suspecti, esecurile tot mai frecvente ale dosarelor DNA, incropite la repezeala impotriva unor persoane publice incomode pentru Sistem”.
Sursa: www.romaniatv.net 


loading...

Comentarii
  • De ce sa dispara? C-asa vrea muschii lui Baselu?
    Fost-ai lele cat ai fost presedinte! Acuma s-a terminat terenu’! Codruta isi face bine treaba si asta doare al dreacu’!
    Sa fim sanatosi si sa asteptam sentintele! Definitive!!!

  • bAI AMIC DE CIRC ..CU jOHNNY LA PLIC…sa dispara toti prostalaii si golanii din tara asta…Inclusiv aia care te au crescut..TACTU..MATA.****** VREMEA MATII

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit