National

Traian Basescu demisioneaza – subiectul unui atac informatic

Publicat: 17 ian. 2012
Bitdefender, unul dintre cei mai importanti producatori de solutii antivirus din lume, avertizeaza asupra unei noi scheme de distributie malware ce foloseste pretinsa demisie a presedintelui Basescu pentru a infecta calculatoarele utilizatorilor curiosi.
Mesajul, care pare trimis de postul de televiziune Antena 3, anunta demisia presedintelui si promite utilizatorului imagini in premiera cu reactia Elenei Udrea la aflarea vestii. La urmarea linkului inclus insa, utilizatorul va fi rugat sa descarce asa-zisa imagine, un fisier executabil cu extensie dubla .jpg.exe. La deschiderea acestuia, calculatorul victimei va fi infectat cu un backdoor care va permite controlul de la distanta a acestuia.
„Noul val de mesaje nesolicitate este extrem de asemanator cu cel din iulie, care anunta moartea rapperului Eminem si implicarea presedintelui Basescu intr-un accident”, a spus Bogdan Botezatu, Security Researcher la Bitdefender. „Acest tip de mesaje profita de curiozitatea utilizatorilor intr-o situatie de interes national pentru a prelua controlul asupra calculatoarelor acestora si pentru a le folosi in scopuri ilegale”, a continuat acesta.
Bitdefender identifica aceasta amenintare cu numele Trojan.Agent.ATWK. Utilizatorii care nu folosesc produsele de securitate Bitdefender sunt sfatuiti sa ruleze o scanare rapida cu QuickScan pentru a detecta o eventuala infectie.


loading...

Comentarii
  • MA INTREB DACA IAR FI TREBUIT MULT TIMP SA SE MAI GANDEASCA. TREBUIA SA FI FACUT ASTA DE CEVA TIMP. ACUM AR TREBUI SCUTURAT ATAT PRESEDINTELE CAT SI GUVERNUL DE TOATE MAGARIILE SI DATORIILE CE LEAU FACUT. RUSINE LOR. NU TREBUIA SA FIE ATATA BATAIE DE CAP IN TARA

Adauga un comentariu