National

Traian Basescu, despre Augustin Lazar: ”Daca nu demisioneaza, Klaus Iohannis ar trebui sa il elibereze din functie”

Publicat: 15 apr. 2019
1

Traian Basescu sustine ca procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, ar trebui sa demisioneze. Insa daca acesta nu va face acest lucru, atunci presedintele Klaus Iohannis trebuie sa il elibereze din functie. Pe de alta parte, Traian Basescu este de parere ca Augustin Lazar nu mai are rost sa continuie o batalie pe care oricum o va pierde.

Calin Popescu-Tariceanu, scrisoare deschisa catre PNL: Convingeti-l pe Iohannis sa-l revoce pe Lazar
"Pe atmosfera care s-a creat, domnul procuror general ar trebui sa demisioneze singur. Nu are rost sa continue o batalie pe care o pierde, pentru ca nici dansul nu a contestat ca a fost implicat in analiza liberarilor conditionate la detinuti politici. Nu are rost sa mai stea, daca nu, ar fi responsabilitatea presedintelui ca, asigurand continuitatea condamnarii comunismului, pe care a facut-o un alt presedinte inaintea domniei sale, sa il elibereze din functie. Este o formalitate, este simbolic pentru ca dansul mai are cateva zile de mandat, dar ar trebui facuta", a afirmat Traian Basescu in cadrul unei emisiuni.
"Daca nu demisioneaza, presedintele ar trebui sa il elibereze din functie, nu pentru ca exista, in momentul de fata nu exista documente oficiale a unei institutii care sa confirme lucrul acesta, dar dezbaterea publica este suficienta si a fost alimentata cu suficiente documente", a mai spus Basescu.
Comentarii
Adauga un comentariu