Actualitate

Traian Băsescu, despre candidatura lui Nicușor Dan: „Planul lui Barna este să nu iasă Nicușor!“

Publicat: 21 sept. 2020
Traian Băsescu arată cu degetul
Fostul președinte Traian Băsescu

Fostul președinte al României, Traian Băsescu a declarat despre candidatura lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei că planul lui Dan Barna este ca acesta să nu iasă. Traian Băsescu susține că Nicușor Dan este sabotat din interior de cei care afirmă că-l susțin.

„Sondajul prezentat de Nicușor Dan nu este real. Nicușor Dan ar putea să câștige alegerile pentru Primăria Capitalei, dar cu riscuri mari, chiar are șanse mari să piardă. Dar ceea ce contează cel mai mult este că Barna și Orban și-au asumat riscul de a o lăsa pe Firea la guvernare“, a declarat Traian Băsescu.

Candidatul PMP la Primăria Capitalei este de părere că nu putea să stea să vadă cum partidul său este atacat de liberali și că avea tot dreptul să candideze.

„Ei nu puteau să mizeze că i-au dat un șut în partea de dinapoi PMP-ului și PMP-ul va pleca să se așeze la colț. Nu puteau miza pe asta. Trebuiau să mizeze pe o reacție electorală a PMP-ului, care trebuia să se apere. Până la urmă vorbim despre democrație, pentru că PMP-ul avea tot dreptul să aibă și candidat și listă la consiliu. Dacă nu s-a putut merge pe o candidatură comună pe care până la urmă PMP-ul a susținut-o și pe care nu a reușit s-o impună din simplul motin că liberalii nu aveau un candidat la Primăria Capitalei“, precizează Traian Băsescu.

Traian Băsescu, despre candidatura lui Nicușor Dan: „Planul lui Barna este să nu iasă Nicușor!“

Traian Băsescu apreciază că planul lui Dan Barna a fost ca Nicușor Dan să nu iasă primar.

„Dacă a făcut o socoteală atât de proastă încât dreapta va pierde Primăria Capitalei pentru a N-a oară, pentru că au făcut tot posibilul pentru ca Nicușor Dan să nu iasă. De fapt ăsta este planul lui Barna, ca Nicușor Dan să nu iasă și a interesului lui Orban să vadă un PMP sub pragul de 5% ca să-i spună ‘Nu ne mai bâzâiți, intrați și voi aici unde a venit Blaga cu toată trupa, veniți și voi ca să terminăm fuziunea cu PDL-ul’”, a declarat fostul președinte al României.

„Nu-l voi ierta pe Ludovic Orban!“

Europarlamentarul menționează că va susține o moțiune de cenzură împotriva lui Ludovic Orban, pe care nu-l poate ierta pentru modul în care a tratat PMP.

„După mine, dacă liberalii pierd Primăria Capitalei, în următoarea săptămână Ludovic Orban, iar rămâne fără servici. Pentru că eu nu-l voi ierta. Dacă va fi o moțiune mă voi implica în ușuirea lui. Să vă fie clar“, a mai spus Traian Băsescu.

Traian Băsescu consideră că este realmente ”o dramă politică” faptul că reprezentantul PNL şi USR ”este pe punctul de a pierde alegerile” în favoarea Gabrielei Firea și afirmă că dacă acest lucru se va întâmpla, el îl va lăsa pe Ludovic Orban fără serviciu la Palatul Victoria.

”Barna şi Orban l-au vândut pe Nicuşor Dan înainte de începerea campaniei, când, în ultima clipă au scos din alianţă PMP care ar fi garantat victoria dreptei, la fel cum de un an asigură guvernului Orban menţinerea la guvernare blocând moţiunile de cenzură.

Aşa cum arată sondajele azi, Nicuşor Dan, PNL şi USR – PLUS pierd Capitala. Sper să nu am dreptate, dar dacă va fi aşa dragă Orban Ludovic, eu te scot în şuturi de la Palatul Victoria şi te las fără serviciu”, a mai spus Traian Băsescu.

Adauga un comentariu