Actualitate

Traian Băsescu, despre un eşec al lui Nicuşor Dan: „O să mă tăvălesc de durere!“

Publicat: 23 sept. 2020
Traian Băsescu
Traian Băsescu consideră că acuzațiile privind erorile de numărare a voturilor de la alegerile locale sunt adevărate

Fostul președinte al Traian Băsescu a spus, în glumă, despre un eventual eșec al lui Nicușor Dan, că îl va face să se tăvălească de durere.

„O să mă tăvălesc de durere! PMP l-a propus pe Nicușor candidat al dreptei. Cu șapte zile înainte de închiderea listelor, PNL-ul i-a comunicat lui Tomac că nu mai facem alianță. Și atunci PMP-ul ca partid parlamentar, ce trebuia să facă, să spună ia uite, ne-ați dat una după ceafă, noi ne ducem și stăm cuminți în sediul central și așteptăm să vedem dacă luăm 1% sau 2%?“, a declarat Traian Băsescu.

Traian Băsescu, despre un eşec al lui Nicuşor Dan: „ Așteptați să punem un iepure, să ne compromitem“

Europarlamentarul PMP spune că nu avea altă soluție decât de a intra în cursa electorală.

„Singurul semnal era intrarea mea în competiția electorală. Sau ce așteptați dumneavoastră sau USR-ul sau liberalii sau electoratul lui Nicușor? Așteptați să punem un iepure, să ne compromitem, un candidat din ăsta iepuraș, care să ia vreo 2% și el? Nu așa se judecă politica”, a precizat fostul președinte al României.

„Principala mea țintă este doamna Firea“

Traian Băsescu susține că „principala țintă” a sa este actualul primar general al Capitalei.

„Principala mea țintă este doamna Firea, care este infinit mai coruptă decât Nicușor Dan. Gabriela Firea este un om care are pe conștiință milioane de dolari, transferate din Crescent în propria ei firmă”, adaugă Traian Băsescu.

Atac dur la adresa lui Ludovic Orban

Pentru că Parlamentul a decis majorarea pensiilor, premierul a chemat agențiile de rating să retrogradeze România, fapt care l-a determinat pe Traian Băsescu să răbufnească. Fostul președinte al României a anunțat că PMP și-ar putea uni forțele, pentru a-l debarca pe Ludovic Orban la următoarea moțiune de cenzură.

”PMP a fost solidar azi cu PNL, cum a fost și la moțiune, deși puteam să-i trântim, dar s-ar putea să fie ultima dată când acești incompetenți sunt tinuți la putere de PMP. A trebuit să îi menținem la putere pentru că PSD e o adunătură mai grotească decât PNL. Batjocoresc prin incompetență. Cum să crești cheltuielile cu 14%, când ai venituri mai mici cu 3%?”, a spus Traian Băsescu.

Eugen Tomac îl atacă și el pe premier

Președintele PMP, Eugen Tomac, i-a criticat, marți, pe liderii PNL și USR și a afirmat că, de când Ludovic Orban l-a informat că cele două formațiuni nu vor o înțelegere cu PMP, Nicușor Dan nu i-a mai răspuns la telefon: „Spune multe despre felul de a fi al unui om”.

„Cine consideră eșecul lor vina noastră, n-a înțeles absolut nimic. De doi ani zace la Camera Deputaților proiectul de lege privind alegerile în două tururi de scrutin propusă de PMP și adoptată deja în Senat. Le-am solicitat personal liderilor PNL și USR să facem front comun și să adunăm voturile necesare. Nici că le-a pasat. Ei și-au văzut de drum, iar astăzi, deși au decis că nu vor PMP în alianță, ne atacă în mod disperat și ne acuză în cel mai hain mod de, culmea, risipirea voturilor, lucru de care ei sunt primii vinovați”, scrie pe Facebook Eugen Tomac.

Comentarii
Adauga un comentariu