National

Traian Basescu: Este o adevarata provocare sa ramanem economic „pe pozitie” in an electoral

Publicat: 26 apr. 2012
Presedintele Traian Basescu a sustinut, astazi, in debutul intalnirii cu misiunea comuna a FMI, BM si CE, ca este o adevarata provocare ca Romania sa ramana „pe pozitie” din punct de vedere economic in an electoral, adaugand ca tara noastra este determinata sa faca acest lucru, informeaza Agerpres.
Seful misiunii FMI, Jeffrey Franks, a precizat ca delegatia evalueaza prognoza macroeconomica a Romaniei, aratand ca tara noastra „rezista” mai bine decat multe state din Europa. 
„De abia ne-am inceput misiunea in urma cu cateva zile. Facem progrese excelente, evaluam prognoza macroeconomica. Ne uitam la prognoza macroeconomica si vedem cum evolutiile s-au schimbat de-a lungul ultimelor luni. Dupa cum stiti, sunt inca efecte negative asupra restului Europei, dar Romania rezista mai bine decat multe in acest an. Nu o sa fie la un nivel foarte inalt, dar va fi mai bine”, a spus Jeffrey Franks. 
Potrivit sefului statului, este o adevarata provocare ca Romania sa ramana „pe pozitie” din punct de vedere economic in an electoral. 
„Sper ca vom sta ceva mai bine in comparatie cu altii, chiar daca avem un an electoral. Aceasta este o adevarata provocare: sa ramanem pe pozitie pe durata unui an electoral, ceea ce nu este foarte usor, dar suntem foarte determinati sa ne mentinem pozitia”, a afirmat Traian Basescu. 
El le-a multumit reprezentantilor misiunii FMI pentru ca au acceptat aceasta intalnire. 
„Intentia mea era doar sa va urez bine ati venit, nu vreau sa ne adancim in problemele care vor fi analizate cu ocazia acestei misiuni. Este mult prea devreme, dar desigur ca putem stabili impreuna principalele obiective sau putem discuta principalele obiective ale acestei misiuni si sunt extrem de interesat sa vedem cum privim la urmatoarele obiective si cum veti evalua progresele din programul nostru”, a spus presedintele Basescu. 
Jeffrey Franks a mentionat ca este ultima sa vizita in calitate de sef al delegatiei FMI. 


loading...

Adauga un comentariu