Actualitate

Traian Băsescu, fostul președinte, își depune candidatura la Primăria Capitalei

Publicat: 16 aug. 2020
Traian Băsescu
Traian Băsescu consideră că acuzațiile privind erorile de numărare a voturilor de la alegerile locale sunt adevărate

Fostul președinte, Traian Băsescu, îşi depune duminică, 16 august 2020, la Biroul Electoral Municipal, candidatura pentru un nou mandat la Primăria Capitalei. Fostul șef al statului român, în prezent europarlamentar, este aşteptat la Biroul Electoral Muncipal la ora 13:00.

Aceasta candidează din partea Partidului Mişcarea Populară, al cărui fondator este.

Traian Băsescu își depune candidatura la Primăria Capitalei

Traian Băsescu a mai deţinut un mandat la Primăria Capitalei în perioada anilor 2000 – 2004, a precizat, luni seară, după ce a fost făcut anunţul referitor la candidatura sa, că fiecare are şansa lui.

”Fiecare are şansa lui. Mărimea partidelor îi legitimează pe unii să fie mai optimişti, unii mai optimişti decât trebuie, dar mai optimişti”, a declarat Traian Băsescu, luni seară, la B 1 Tv, referitor la candidatura sa la Primăria Capitalei.

Fostul președinte Băsescu a repetat ideea că a fost unul dintre cei care au iniţiat susţinerea candidatului Nicuşor Dan.

Interpelat ce părere are despre declaraţia lui Nicuşor Dan conform căreia susţinătorii PMP vor vedea avantajele unui vot util şi-l vor vota pe el, nu pe Traian Băsescu, fostul primar general a declarat:

”Eu am mai văzut campanii cu vot util. Am văzut prea multe la viaţa mea, prea multe competiţii, ca să cred numai în votul util. Cei care se păcăleasc cu această abordre trebuie să ştie că la votul uninominal este altfel, iar Primăria este despre cineva care poate administra Bucureştiul”.

Traian Băsescu se află în competiție cu Gabriela Firea

În altă ordine de idei, Băsescu a ținut să menționeze faptul că nu este în competiţie cu Nicuşor Dan, ci cu Partidul Social Democrat prin candidatul Gabriela Firea.

Băsescu susține că sunt prea multe lucruri în Capitală aşa cum le-a lăsat el după ce nu a mai fost primar general.

Liderul PMP, Eugen Tomac, anunţa deja miercuri că s-au strâns semnăturile necesare pentru candidatura lui Traian Băsescu la Primăria Capitalei, în prima zi fiind adunate 11.480 de semnături. ” Vă mulţumim tuturor”, a scris Tomac care a precizat că acţiunea va continua.

”Vă mulţumim tuturor, avem semnăturile pentru candidatura domnului Preşedinte Traian Băsescu la Primăria Generală a Municipiului Bucureşti. În prima zi s-au strâns peste 11.480 de semnături. Vă aşteptăm şi astăzi alături de noi, continuăm campania de strângere de semnături! Cu Băsescu înainte”, a scris Tomac pe Facebook.

De ce candidează Traian Băsescu la Primăria Capitalei

Europarlamentarul PMP Traian Băsescu a explicat de ce a decis să candideze la Primăria Capitalei. Fostul președinte, desemnat candidat din partea PMP, a declarat că „vrea să dea o lecție USR-ului”.

Traian Băsescu a precizat că „cineva își dorește ca Nicușor Dan să fie văduvit de cele 10 procente pe care PMP le obține în București”.

„Noi am așteptat să intrăm în alianță cu PNL și USR. Am aflat că nu se poate. Nu știm de ce n-a fost PMP inclus în această alianță a dreptei. Având în vedere că PMP este un partid care obține constant între 8% și 10% la București, de când s-a înființat, e foarte probabil cineva își dorește ca Nicușor Dan să fie văduvit de aceste 10 procente în competiția cu Firea. Este o analiză a noastră, nu găsim explicație de ce nu vrei 10 procente“ a spus Traian Băsescu.
Adauga un comentariu