National

Traian Basescu: Hellvig a inceput in politica ducand geanta lui Voiculescu

Publicat: 24 feb. 2015
1

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, marti seara, in cadrul emisiunii ”Ultimul cuvant” de pe B1 TV, ca a fost un soc anuntarea axei noi Bucuresti-Berlin-Washington de catre Eduard Hellvig, explicand cat de greu a fost sa devenim credibili pe plan international.

Totodata, Basescu a spus ca Hellvig nu este un om de incredere, apreciind ca acesta, asa cum l-a tradat pe Antonescu, il va trada si pe Iohannis daca ii va fi mai bine.

“Nu m-am uitat azi la televizor, nu imi poate produce surprize prin ce spune (n.r. Eduard Hellvig). A fost surpriza nominalizarii. Practic nu il cunosc. Pentru mine un om care a inceput in politica ducand geanta lui Voiculescu, tradandu-l pe Antonescu, maine il va trada si pe Iohannis daca ii va fi mai bine. Pentru mine a fost un soc anuntarea axei noi Bucuresti – Berlin – Washington”, a declarat Traian Basescu.

“M-a surprins pentru ca Romania are prioritati de securitate nationala si a fost o munca teribila sa devenim foarte credibili in aceasta abordare, parteneriatul cu SUA si implicit cu Marea Britanie, cu care am si semnat un parteneriat strategic. Ca securitate, cred ca primele semnale nu sunt cele mai bine. Increderea o castigi extraordinar de greu, cu costuri enorme”, a adaugat Traian Basescu.

Fostul presedinte a mai declarat ca numirea lui Eduard Hellvig in fruntea Serviciului Roman de Informatii este gresita, precizand ca Romania avea nevoie in fruntea SRI de „atlantisti„.

„E o numire gresita, din punct de vedere al semnificatiei. Romania avea nevoie in fruntea serviciilor de doi atlantisti. Pe mine m-a interesat traseul lui profesional si politic, la Maior, era diplomat de cariera, era atasat euro-atlantismului, care dovedise la MApN, unde a fost secretar de stat, ca a inteles politica NATO”.

Adauga un comentariu