National

Traian Băsescu îl ironizează pe Nicușor Dan: „M-a impresionat Nicușor Ban, măreşte şi salariile în Bucureşti”

Publicat: 15 sept. 2020
ALT=
Traian Băsescu îl ironizează pe Nicușor Dan: „M-a impresionat Nicusor Ban, măreşte şi salariile în Bucureşti”

Marți, 15 septembrie 2020, Traian Băsescu, Candidatul PMP la Primăria Capitalei, a vorbit într-o conferință de presă despre Nicușor Dan, numindu-l ”Nicușor Ban” și arătând că șefii PNL-USR-PLUS l-au „împins să piardă” la alegerile locale, care se vor desfășura la finalul acestei luni.

„M-a impresionat Nicușor Ban, măreşte şi salariile în Bucureşti, cred că mâine ne anunţă că măreşte şi pensiile şi vom avea un mare primar general (…) Nicusor Ban va merge până la capăt, până pierde. L-au împins să piardă şefii lui politici. Au mizat ca PMP nu pune candidat? S-au purtat şi urât, ne-au anunţat cu 7 zile înainte de depunerea listelor”, a declarat Traian Băsescu.

„Indiferent cum va fi (votul), să ştiţi că eu sunt cel mai bun primar”, a adăugat el.

Eugen Tomac, despre candidatura lui Traian Băsescu: „Traian Băsescu a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei pentru a demonstra că ştie, vrea și poate“

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat că l-a susținut pe Nicușor Dan și și-a dorit o alianță, dar USR a decis să meargă fără sprijinul PMP. În aceste condiții, s-a ales variant candidaturii lui Traian Băsescu.

„PMP a fost primul partid care a propus susţinerea lui Nicuşor Dan. Eu am fost unul dintre oamenii care de cel puţin doi ani de zile încoace l-am încurajat în mod constant să-şi asume această candidatură. Să nu uităm că Nicuşor Dan a fost dat afară din USR. Faptul că s-a încercat să se încropească o alianţă în Bucureşti – eronat spun o alianţă a dreptei pentru că nu este o alianţă a dreptei. Electoratul anti-PSD din Bucureşti este într-o mare dilemă acum şi această dilemă a fost creată cu Nicuşor Dan la masă.

Pentru că noi am fost deschişi spre o alianţă, nu am pus condiţii absurde de niciun fel, dar USR şi PNL au hotărât să meargă pe un front comun fără PMP. Noi am venit cu soluţia cea mai bună, Traian Băsescu a câştigat cel de-al doilea mandat cu peste 52% din primul tur. Nu şi l-a încheiat pentru că a plecat la Cotroceni“, a declarat Eugen Tomac.

Nicuşor Dan „stă pitit în spatele PNL şi USR“

Liderul PMP susține că Traian Băsescu a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei pentru a demonstra că ştie, vrea și poate, în timp ce Nicuşor Dan „stă pitit în spatele PNL şi USR“.

„La ora actuală electoratul majoritar din Bucureşti are o mare dilemă, trebuie să aleagă între Traian Băsescu şi Nicuşor Dan. Nicuşor Dan s-a ascuns în spatele unor sigle de partid, nu este un candidat independent, stă pitit în spatele PNL şi USR.

Traian Băsescu este primarul general al Capitalei care a demonstrat că ştie, vrea şi poate. Faptul că Nicuşor Dan refuză orice dezbatere pentru electoratul pe care îl vizează arată a semn de slăbiciune. Aici nu ne aflăm la un concurs sportiv unde cine mai tare şi mai mult fuge de competiţie. Democraţia şi esenţa democraţiei înseamnă dezbatere. La Paris există cel puţin trei dezbateri între toţi candidaţii la primărie, la Londra există dezbateri între toţi competitorii importanţi, cetăţenii au dreptul să vadă de ce este în stare unul şi altul şi noi ne dorim aceste dezbateri tocmai pentru că bătălia în Bucureşti la ora actuală nu este între Firea şi restul“, menționează Eugen Tomac.

Comentarii
Adauga un comentariu