National

Traian Basescu in PNL? Un vicepresedinte liberal rupe tacerea

Publicat: 17 dec. 2014

Vicepresedintele liberal, Mihai Voicu, a elucidat miercuri misterul privind o eventuala venire a lui Traian Basescu in fruntea PNL, dupa incheierea mandatelor la Palatul Cotroceni.

Cu o zi inainte, deputatul PNL, Mircea Toader, declarase ca, potrivit statutului, fostii presedinti ai PDL si PNL sunt membri de drept in Biroul Permanent National al noului Partid.

Citeste si Scutaru anunta oficial ca va deveni consilier prezidential

Prezent in emisiunea „100 de minute”, de la Antena 3, Mihai Voicu a afirmat ca prevederea respectiva din statutul marelui PNL este preluata din vechiul statut al liberalilor, insa afirmatiile lui Mircea Toader contin o inexactitate: doar fostii presedinti care sunt in continuare membrii de partid – precum Crin Antonescu sau Mircea Ionescu Quintus – sunt membri de drept in Biroul Politic National al formatiunii.

Citeste si Ludovic Orban preia sefia PNL in Camera Deputatilor

Alineatul 2 din articolul 69 al statului PNL prevede intr-adevar ca membri de drept ai Biroului Politic National sunt, printre altii, si „fostii Presedinti ai PNL, membri ai partidului”.

Fostii presedinti ai PDL sau PNL care nu sunt membri ai partidului au nevoie de permisia Biroului Politic Central pentru a putea adera la marele PNL, a mai explicat vicepresedintele liberal, care a dat asigurari ca Traian Basescu nu va primi un vot pozitiv in aceasta eventualitate.

Citeste si Vezi unde va locui Klaus Iohannis pentru urmatorii 5 ani

Intrebat despre ipoteza lansata de Mircea Toader, Mihai Voicu a transmis ca „este probabil o dorinta a dumnealui”, ca Traian Basescu sa vina in PNL.loading...

Adauga un comentariu