National

Traian Basescu, la Chisinau: „Suntem doua state independente, dar noi nu am stabilit acest lucru, ci doi criminali”

Publicat: 03 apr. 2015
1
Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, joi, cu ocazia ceremoniei de acordare a Ordinului „Stefan cel Mare„, ca Romania si Republica Moldova sunt doua state independente, pentru ca asa au hotarat „doi criminali„. „Oare cat timp vom continua sa traim cum au decis Stalin si Hitler?”, s-a intrebat fostul presedinte aflat in vizita la Chisinau.
„Zilele trecute am sarbatorit 97 de ani de la unirea Basarabiei cu Romania. Astazi suntem doua state independente, dar noi nu am stabilit acest lucru niciodata, ci a fost hotarat de doi criminali – Stalin si Hitler si consfintit de Molotov si Ribbentrop. Oare cat timp vom continua sa traim cum au decis Stalin si Hitler? Luand in considerare agresivitatea Rusiei din ultimii 2 ani, poate cel mai bun lucru pentru romanii de pe cele doua maluri ale Prutului este sa fie impreuna, uniti? Este o intrebare pe care trebuie sa ne-o punem. Poate nu este momentul potrivit sa cutezam a gandi la unirea dintre cele doua tari. Dar cu certitudine este momentul sa ne gandim la alternative„, a spus Traian Basescu. 
„Trebuie sa ne gandim care este solutia cea mai buna pentru garantarea propriei noastre securitati, luand in considerare evolutiile din regiunea Marii Negre, care a devenit in ultimul timp una dintre zonele cele mai tensionate din lume”, a mai spus Basescu. Fostul presedinte a fost decorat, joi, in timpul vizitei sale in Republica Moldova de presedintele Nicolae Timofti cu ordinul „Stefan Cel Mare„, potrivit liderului PLDM Vlad Filat, care i-a multumit fostului presedinte roman pentru „tot ceea ce a facut pentru drumul european al Moldovei”.
Adauga un comentariu