National

Traian Basescu: „Multinationalele nu au fost controlate de ANAF!”

Publicat: 06 feb. 2017
1
In aceasta seara, la B1 TV, Traian Basescu a afirmat ca „multinationalele ar trebui impozitate cu 25% din profit”. Acesta a dat exemplu OMV Petrom, care sifoneaza bani pe studii de piata, consultanta si diminueaza profitul. Asa fac mai multe multinationale si, din aceasta cauza, impozitul pe profit ar trebui marit.

Intradevar multinationalele ar trebui sustinute, dar ar trebui o mai mare atentie la banii care ies din tara de pe urma acestora.

„Vreau sa vad ANAF-ul la Petrom, Ikea, si la multinationalele cu profil IT”. De exemplu, multi spun ca un IT-ist ar fi platit cu 8 euro pe ora, firma putand incasa pana la 100 euro, diferenta dintre 8 si 100 de euro fiind profitul firmei. Aceste calcule pot fi valabile, adaugandu-se probabil si cheltuielile firmei. Oricum, profitul final este foarte mare, si ar trebui impozitat aici in tara. 
Gelu Diaconu, fostul sef al ANAF, a afirmat ca „ANAF-ul ar trebui sa isi faca DATORIA! Primele 1000 de firme din tara NU au fost controlate de ANAF”. Tinand cont de declaratiile acestuia sunt foarte multe firme si mai ales multinationale care nu au fost controlate NICIODATA de ANAF.

Asta inseamna ca de multi ani, ANAF-ul nu si-a facut datoria si va trebui sa inceapa sa isi faca datoria.

Comentarii
Adauga un comentariu