Actualitate

Traian Basescu reactioneaza vehement: ”Mi se pare nepermisa initiativa…”

Publicat: 17 mai 2019
1

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, joi, la Ploiesti, ca initiativa Partidului Civic Maghiar, de a elimina proba de limba romana de la Evaluarea Nationala de la sfarsitul claselor a VI-a si a VIII-a pentru elevii maghiari este „de nepermis” si ar afecta chiar comunitatea maghiara, potrivit Mediafax.

„Mi se pare nepermisa initiativa si face parte din setul de initiative antiromanesti pe care UDMR le-a promovat in ultimii ani. (…) Vin cu acest proiect de lege care este absolut umilitor, dar si daunator minoritarilor unguri pentru ca traind in Romania si nestiind limba romana isi vor gasi foarte greu locuri de munca, se vor integra foarte greu in societate. In plus limba romana este limba oficiala a statului roman si orice politician este obligat sa cunoasca limba statului”, a declarat fostul presedinte Traian Basescu, intr-o conferinta de presa, la Ploiesti.

Elena Udrea, despre Laura Codruta Kovesi: "Nu poti sa stai la mana unei femei plina de gelozii, care e in stare sa te trimita in puscarie pentru ca il iubea ea pe Ghita"

Potrivit lui Basescu, PMP, partid din care face parte, respinge „cu toata puterea aceasta abordare”.
PCM are doi deputati care au fost alesi pe listele UDMR. Initiativa lor este de modificare a Legii Educatiei, prin eliminarea examenului de limba romana pentru elevii maghiari.

„Motivul acestei initiative legislative este ca elevii maghiarii sunt discriminati in comparatie cu elevii romani, avand de sustinut doua examene in plus, limba romana scris si oral”, a spus presedintele PCM, Mezei Janos.

Comentarii
  • „gaozarul” asta vorbeste dupa ce el a sustinut si cocolosit toata mafia sorosista din justitie si din politica. Iti urez ba hahaila sa ajungi tu si toate odraslele tale sa cersiti in maghiara un colt de paine. succesuri ca te-ai incacat . pt cine nu intelege acesta este un pamflet.

Adauga un comentariu