National

Traian Basescu sare din nou la gatul lui Victor Ponta. Marul discordiei: Codul Silvic

Publicat: 15 mai 2015
1
Dupa declaratiile facute recent de Victor Ponta, care a solicitat implementarea unor legi prin care sa se interzica exportul de masa lemnoasa, fostul presedinte Traian Basescu revine cu un atac dur la adresa premierului. Fostul sef de stat avertizeaza ca cei care vor da legea risca sa fie „capaciti peste ceafa de Comisia Europeana”, un astfel de proiect riscand sa aduca atingere legilor europene de libera circulatie a marfurilor. Iata, mai jos, mesajul lui Traian Basescu.
„VVPonta ameninta public Ministerul Justitiei ca va da afara tot personalul daca, pina la urmatoarea sedinta de guvern, nu-i prezinta solutii pentru limitarea exporturilor de masa lemnoasa neprelucrata. Nu face asta, ca o sa le platesti salariile. Daca Ponta si trimbitele propagandei lui vor sa nu fie ridicoli si sa nu fie capaciti peste ceafa de Comisia Europeana, nu au a se atinge de libera circulatie a marfurilor, care este una din libertatile fundamentale ale Uniunii Europene. Ce poate face guvernul este sa elaboreze urgent un program de protejare si salvare de la exploatare irationala a padurilor ca resursa naturala.
Va asigur ca nimeni in UE nu va protesta in fata unui program de utilizare prudenta si rationala a padurilor in Romania, dar oricine va protesta in fata unui program de ingradire a liberei circulatii a marfurilor, fie aceasta marfa si busteni sau cherestea. Deci, Ponta draga, daca vrei sa faci un bine minimal tarii, citeste si tu Tratatul de la Lisabona – la care eu am lucrat timp de trei ani si pe care l-am semnat, iar Parlamentul Romaniei l-a ratificat – si vezi ca articolul care te ajuta in gasirea solutiei se afla la capitolul mediu si are numarul 191. 
Concluzie: nu ingradirea liberei circulatii a marfurilor este solutia, ci lansarea imediata a unui program de utilizare prudenta si rationala a padurii care sa fie aprobat prin lege in regim de urgenta. Prin acest program poti limita drastic taierile de padure. Vad ca altfel ai ramas cu aceleasi probleme din vremea MTO, adica nu citesti si faci politica nationala dupa ureche. Cu siguranta si domnului Iohannis i-ar prinde bine citirea Tratatului de la Lisabona. I se mai spune si TUE si l-ar ajuta in dialogul cu domnul Ponta, vesnicul urechist”, spune Traian Basescu.
Adauga un comentariu