Actualitate

Traian Basescu: „Totul este o jalnica demagogie si impostura”

Publicat: 06 mart. 2017
Subiectul „Europei cu doua viteze” devine tot mai discutat in ultimele zile, de cand au aparut informatii cu privire la acest plan al presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, iar fostul presedinte Traian Basescu ii critica pe cei care se opun acestei idei, spunand ca „pe toate posturile tv, in toate ziarele si pe toate radiourile, o adunatura de politruci impostori-incompetenti, tipa indignata precum ca “ticalosii“ fac o Europa cu doua viteze”. Totodata, fostul presedinte spune ca Romania ar trebui sa anunte ca va adera la zona euro de la 1 ianuarie 2019
Pe toate posturile tv, in toate ziarele si pe toate radiourile, o adunatura de politruci impostori-incompetenti, tipa indignata precum ca “ticalosii“ fac o Europa cu doua viteze.
Ei “plang”de grija poporului roman si a tarisoarei care va fi marginalizata. Ba mai mult, cer solidarizarea urgenta cu antieuropenii pretentiosi si plini de tafna ai Grupului de la Visegrad.
Unul insa nu sufla o vorba despre ce avem de facut pentru a nu fi tara de categoria a doua. Aici ar fi multe de spus, dar ma voi limita la criteriul fundamental. Daca vrem sa nu devenim tara satelit, tara de mana a doua, avem obligatia sa intram in Eurozona in 2019. Apartenenta la Euro este principalul criteriu de impartire in categorii. De altfel, este si o obligatie din Tratatul de Aderare. 
Avem datoria sa valorificam urgent actualele criterii de intrare in Eurozona pentru ca foarte curand acestea se pot schimba devenind mult mai dificil de indeplinit.
In concluzie, nu Germania, Franta, Italia sau Olanda ne vor spune daca suntem tara de prima categorie sau de a doua, ci vom decide noi daca trecem sau nu la Euro. Marea problema este daca vrem sau nu sa fim cinstiti cu noi si cu Uniunea Europeana.
Lozinci de genul “respingem discriminarea in interiorul UE“ sau “nu acceptam o Europa cu doua categorii de state” sunt doar pentru consum intern. Nimeni nu se va impiedica de ele.
Solutia corecta, TRECERE LA MONEDA EURO IN 2019.
Altfel, totul este o jalnica demagogie si impostura.”, scrie Traian Basescu, pe Facebook.


loading...

Comentarii
  • Base mai pune gheata in pahar , EU cu trei viteze , 1 [vestul ] , 2 cehia polonia , slovacia ungaria , ,,, 3 , croatia ,bulgaria ,romania ,,,, Faci aceiasi greseala ca mai toti politicienii dimboviteni , uitind de vechimea in politica , si incompetenta in aplicarea aquisului comunitar , Scadenta vine mai devreme , Restul e gargara pentru bastinasi , ca sa justifici impotenta politica ,,,,,

  • ,,ei pling de grija poporului roman si a tarisoarei care va fi marginalizata” Bine ca ati plins voi tu si , ilievici si crema , politicii mioritice , care , v-a durut in fund in ce directie o ia Romanica

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit