Actualitate

Traian Berbeceanu a fost validat pentru funcția de prefect al Bucureștiului

Publicat: 22 oct. 2020
Traian Berbeceanu

Conform surselor, în această seară, șeful cabinetului ministrului de Interne Marcel Vela, l-a validat pentru funcția de prefect al Capitalei pe fostul comisar de Poliție Traian Berbeceanu. Ședința Guvernului în care a fost aprobată hotărârea de guvern este încă în desfășurare.

Pentru a putea fi numit în această funcție, Traian Berbeceanu a fost angajat marți în grupul deputaților Partidului Național Liberal ca funcționar public. Aceasta era o condiție obligatorie deoarece această funcție poate fi ocupată doar de o persoană care face parte din corpul funcționarilor publici. Astăzi, premierul Ludovic Orban a anunțat că Gheorghe Cojanu va fi înlocuit din funcția pe care o deține. Acesta a menționat că Traian Berbeceanu este una dintre variantele pe care le-a luat în calcul.

Ludovic Orban: „Traian Berbeceanu este printre posibilii candidaţi pentru funcţia de prefect”

“Nu puteam să anunţ decizia mea de a schimba prefectul Capitalei înaintea unei şedinţe fundamentale conduse de prefectul Capitalei a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă şi în condiţiile în care trebuiau implementate deciziile din legislaţie şi din hotărârea de Guvern privind starea de alertă. Astăzi, pot să vă spun, da, am luat decizia de a-l schimba pe prefectul Capitalei. Da, joi la şedinţa de Guvern vom opera această modificare.

Traian Berbeceanu este printre posibilii candidaţi pentru funcţia de prefect care se află în evaluare. (…) Dacă sunt îndeplinite condiţiile legale şi omul are calităţile necesare pentru a ocupa o funcţie îl sprijinim, normal. În ceea ce priveşte activitatea domnului Berbeceanu, este o activitate cunoscută. Avem nevoie de un om corect, un om integru, un om hotărât, un om care a demonstrat în activitatea sa că are capacitatea să atingă obiectivele pe care şi le stabileşte“, a afirmat Ludovic Orban.

Atitudinea prefectului Gheorghe Cojanu a fost criticată și de președintele Klaus Iohannis. Acesta a taxat modul în care a vost gestionată situația din Capitală în contextul creșterii numărului de cazuri la mia de locuitori.

Gheorghe Cojanu și-a pierdut funcția după o serie de gafe

Prefectul Gheorghe Cojanu şi-a semnat, practic, sentinţa şi a pus punct carierei sale în funcţia de prefect după o serie uluitoare de gafe: a anunţat că şi-a luat concediu de odihnă în toiul pandemiei, a declarat ziariştilor că nu cunoaşte datele referitoare la situaţia pandemică din Bucureşti, la ore bune de la publicarea cifrelor, pentru că se afla, duminică, „la cumpărături”.

Punctul culminant al gafelor avut loc luni, când Comitetul municipal pentru Situaţii de Urgenţă, prezidat de prefect, a emis o listă de restricţii asupra căreia a revenit ulterior, din cauza unei „erori materiale” în baza căreia urmau să fie închise, fără temei legal, creşele şi afterschool-urile. Prefectul încă în funcţie şi-a încheiat seara de luni fugind de ziarişti, fără să facă nicio declaraţie.

Jandarmeria Română are un nou șef. Iată cine a fost numit

Alin Mastan, prim-adjunctul Jandarmeriei Bucureşti, prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, a fost împuternicit astăzi în funcția de inspector general al Jandarmeriei Române.

”Având în vedere că la data de 19.10.2020 a expirat împuternicirea în funcţia de inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române a colonelului Enescu Bogdan, începând cu data de 20.10.2020, prin ordin al ministrului afacerilor interne, Ion Marcel Vela, colonelul Mastan Alin, prim adjunct al Directorului General al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, a fost împuternicit să exercite atribuţiile funcţiei de inspector general al Jandarmeriei Române”, a transmis, marţi, Ministerul Afecerilor Interne.

Marcel Vela, tot astăzi, l-a împuternicit pe colonelul Uzlău Liviu, şeful Direcţiei Ordine şi Siguranţă Publică din I.G.J.R în funcția de prim-adjunct al inspectorului general şi şef al Statului Major.

Comentarii
Adauga un comentariu