Actualitate

Traieste la intensitate maxima! Cel mai vechi parlamentar iesean ajunge azi in fata judecatorilor

Publicat: 01 mart. 2015
1

@ Pana diseara, deputatul iesean ar putea afla daca se duce la puscarie sau nu @ In fata judecatorilor a sustinut ca a ajuns in aceasta situatie pentru ca i-a fost frica de spioni

Astazi, deputatul iesean Anghel Stanciu a fost chemat din nou in fata judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Este foarte posibil ca procesul sa se termine astazi si pana diseara sa afle verdictul instantei. Evident, avand in vedere curentul impotriva politicienilor si a coruptilor, Anghel Stanciu ar putea primi o pedeapsa cu executare in regim de detentie. Dosarul a fost instrumentat de procurorii de la Parchetul General si trimis in instanta la finalul anului 2013. Acuzatia din acest dosar este aceea ca demnitarul si-a angajat fiul si nora la cabinetul parlamentar pe care il conduce. A fost cercetat de procurorii de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pe baza unui raport intocmit de inspectorii de la Agentia Nationala de Integritate (ANI). Catalin Anghel Stanciu si nora Eleonora Maria Stanciu au fost angajati la cabinetul parlamentar pe data de 15 decembrie 2008, iar in momentul sesizarii facute de ANI, cei doi inca mai figurau acolo.

„Stanciu Anghel, deputat în Parlamentul României, a propus angajarea si a avizat contractele individuale de munca privind angajarea lui Stanciu Anghel Catalin si Stanciu Eleonora Maria, fiul si nora acestuia, încalcând, astfel, prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei în exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si în mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei. Beneficiul patrimonial obtinut de catre Catalin Stanciu si Maria Stanciu, fiul si nora lui Stanciu Anghel, a fost de 53.868 de lei”, se arata intr-un raport al Agentiei de Integritate. „Arat ca in momentul incheierii conventiilor eram convins ca angajarea rudelor este permisa de lege, iar actul respectiv era perfect legal. Mai arat ca si inainte de 2007 alti colegi au procedat in acelasi mod”, a declarat Anghel Stanciu in fata instantei. „Consider ca organizarea unor concursuri pentru ocuparea acestor posturi sau alte modalitati din angajare nici acum nu sunt oportune, caci exista intentia adversarilor politici de a-si trimite oamenii in staff-ul Biroului Parlamentar”, a completat acesta.

Comentarii
 • EU DACA N-AM FURAT MINTIT SI FACUT FAPTE CARE CONTRAVIN LEGEA NU MI-A FOST FRICA NICIODATA IN CEI 75 ANI DE VIATA .TRAIESC SI MA MULTUMESC CU PENSIA AMARTA PE CARE O PRIMESC SI DIN CARE CONTRIBUI LA SALARUL ACESTOR ******* DE PARLAMENTARI .NU I-A AJUNS SALARUL DE PROFESOR ?CARE SLAVA DOMNULUI ESTE IN JUR DE 10000 LEI PE LUNAEU CUM TRAIESC DUPA 35 ANI MUNCA NU DORMIT IN PARLAMENT SI CATE 2 ZILE PREZENTI LA PARLAMENT CU 1200 LEI PE LUNA ? SA MEARGA LA PUSCARIE A INCALCAT LEGEA SI SA DEA SALARIILE NOREI SI FIULUI INAPOI PANA LA ULTIMUL LEU .RUSINE SA-TI FIE DL PROFESOR

 • Iar un articol de doi bani a celor de la BZI.
  RUSINE !!!!!!!
  Ziar care traieste din santaj….. cunoastem ce tehnici au.
  Daca a gresit omul o sa plateasca.
  Care e treaba dvs domnilor, asa zisi ziaristi de *****.

 • Academinicianul Anghel Stanciu nu a incalcat nici o lege si nu a fraudat nimic. Deoarece e o voce care deranjeaza mafia basista in Parlament i s-a inscenat aceasta cacealma. Unde scrie ca nu are voie sa isi angajeze rude , persoane care sa fie loiale? E judecat dupa legea functionarului public?Atunci sa le dea drepturi de functionari publici,adica mandat nelimitat !!! Domnule academician sus capul, sunteti o persoana venerabila cu un CV exceptional,un profesor de calibru . Aceste calitati nu vi le poate lua nici un procuror , judecator sau ziarist facut la apelul bocancilor.

Adauga un comentariu